uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ŞOFÖRLER ODASI 68 YAŞINDA

ŞOFÖRLER ODASI 68 YAŞINDA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



15.02.2021 17:36 | Son Güncellenme: 08.09.2021 17:40
A+
A-

1953 yılında ‘cemiyet’ unvanıyla kurulan Mustafakemalpaşa’nın en köklü meslek odalarından Şoförler ve Otomobilciler Odası, kuruluşunun 68. yılını kutluyor.

1964 yılında statüsü ‘dernek’ olarak değişen, Odalar Yasası’nın yürürlüğe girdiği 1991 yılından beri de ‘oda’ olarak faaliyetlerini sürdüren platform, halk otobüsçülerinden kamyonculara, servis taşıyıcılarından taksi-dolmuş ve galericilere kadar uzanan birçok branşta sahip olduğu 713 üyesiyle Mustafakemalpaşa’ya hizmet veriyor.

Oda Başkanlığı’nda 25. yılı geride bırakan Ş. Vahit Girgin, plaka basım işlemlerinin yanı sıra birçok üyenin basit usul muhasebelerinin meslek odası tarafından yapıldığını söylerken; “Odamızın seçimlerine daha bir yıl var. Kongrede tekrar adaylık kararımı önümüzdeki günler belirleyecek” dedi.

Mustafakemalpaşa’da otomobilci esnafının birlik ve dayanışmasını sağlamak amacıyla 1953 yılında cemiyet adı altında kurulan, sonradan dernek ve meslek odası statüsüne kavuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası, 5362 Sayılı Kanuna tabi olarak 68 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor.

GİRGİN’LE 5. DÖNEM


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Salih Sözer’in kurucu başkanlığında Fehmi Işıksal, Abdullah Başoğlulları, Mustafa Şevik ve Hayri Tezsezen öncülüğünde kurulan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yönetim direksiyonunda 1996 yılından bu yana Ş. Vahit Girgin bulunuyor.

Görevdeki 5. dönemini sürdüren Vahit Girgin, 68 yılı geride bırakan Oda’ya önceki dönemlerde başkanlık eden Salih Sözen, Mahmut Çolakoğlu, Osman Korucu ve İsmail Ataman’ın büyük emekler verdiğini, bu gün her biri rahmetli olan bu isimleri rahmetle andığını söyledi.

ESKİ HİZMET BİNASI KİRAYA VERİLDİ, GELİRLER ARTTI

Girgin; “1964 yılında Dernekler Yasası’nın çıkmasıyla ‘cemiyet’ olarak geçen unvanımız Şoförler ve Otomobilciler Derneği olarak değişti. 1991 yılında Odalar Yasası’nın yürürlüğü girdi ve statümüz ‘oda’ unvanıyla daha kapsamlı hale geldi. Oda’nın faaliyet alanı genişleyince 19 Temmuz 1970 tarihinde Salih Sözen başkanlığındaki yönetim kurulumuzun girişimleriyle Hamzabey Mahallesi Bursa Caddesi’ndeki yerin tapusunu alarak, odamızın tüzel kişiliğine kazandırıldı.  Ulaşım sektöründeki üye fazlalığından dolayı tek katlı binamız yetersiz kalmaya başlayınca İsmail Ataman başkanlığındaki yönetimimiz 7 Mayıs 1992 yılında hizmet binamızın temelini attı ve 1993 yılında hizmete açıldı. Oda’nın gelirlerini arttırmak amacıyla bizim dönemimizde de yönetim kurulu binanın kat sayını üçe çıkartarak modern bir yerleşke kazandırdı. 2011 yılında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Yunus Emre Mahallesi Yalıntaş Caddesi’nde yaptırılan Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları Hizmet Binası’na taşındık. Halen burada hizmet veriyoruz. Hamzabey Mahallesi’ndeki eski hizmet yerimizin üç katını da kiraya vererek oda gelirlerinin artmasını sağladık” dedi.

YASA İLE GELEN SINIR, ÜYE SAYISINI ETKİLEDİ

Bir zamanlar üye sayısı 2 bin 600’leri bulan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda bugünkü sayının 713 olduğunu aktaran Başkan Vahit Girgin; “Geçmiş yıllarda ticari araç sahipleri dışında sürücü ehliyetine sahip meslektaşlarımızın da odamıza üye olma imkânı vardı. O zamanlar üye sayısı 2.500-2.600 civarında seyrederken 5362 sayılı yasa ile meslek odalarına sadece ticari araç sahiplerinin üye olabileceği sınırı getirildi. 2021 yılı Şubat ayı itibariyle üye sayımız 713’tür.  Önceki yıllarda trafik ile ilgili araç ruhsatları, ehliyet ve sınav evrakları gibi işlemler odamız tarafından yapılırdı. Bunlar artık yapılmıyor. Şu anda odamızda plaka basım işlemleri yapılmakta, araç satışlarından sonra noterlerin verdiği plaka basım evrakı veya fenni muayenelerdeki yenilenmesi istenen yıpranmış plakanın değişimi gibi işlemler odamızca görülüyor. 100 civarındaki üyemizin basit usul muhasebesi de oda tarafından tutuluyor. Kovid-19 nedeniyle yolcu taşımacılığındaki araçların dezenfekte işlemleri yine odamızca yürütülmektedir. Uzun yıllar Mustafakemalpaşa’ya hizmet eden odamız bünyesindeki kurtarıcımız ve ambulansımız, maalesef ekonomik ömrünü doldurması, bu araçların sayılarının artması ve sağlık personeli temin edilmesi gibi şartlar nedeniyle artık bu hizmetleri veremiyor” diye konuştu.

‘TÜM MESLEK BRANŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ’

Mustafakemalpaşa’da nakliyeci branşında ihtisas odası olmadığından dolayı tüm meslek branşlarında faaliyet gösteren vatandaşların Şoförler ve Otomobilciler Odası’na üye olduğunu dile getiren Girgin; “Kamyoncu, kamyonetçi, personel ve okul servisçileri, halk otobüsçüleri, kırsal mahallelere çalışan minibüsçüler, durak taksicileri, taksi dolmuşlar, süt nakliye işi yapanlar, şehirlerarası çalışan otobüsçüler, oto galericiler ve oto kiralamacılar gibi dallarda faaliyet gösteren meslektaşlarımız odamızın üyesidir” şeklinde konuştu.

‘ADAYLIK KARARIMIZI SÜREÇ BELİRLEYECEK’

1996 yılından bu yana Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’nı yürüten Ş. Vahit Girgin, 2022’de yapılacak kongrede 6. dönem için tekrar aday olup olmayacağına önümüzdeki süreçte karar vereceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.