uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SOYDAŞ TEKRAR SANDIK BAŞINDA

SOYDAŞ TEKRAR SANDIK BAŞINDA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



19.11.2021 07:40 | Son Güncellenme: 18.11.2021 18:37
A+
A-

Bulgaristan’da eş zamanlı yapılan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılımın yüzde 33’te kalması ve adayların yüzde 50+1 oya ulaşamaması nedeniyle hafta sonu ikinci tura gidilecek.

21 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için Mustafakemalpaşa’da tekrar sandık kurulacak.

Saat 07.00’da başlayacak oy verme işlemi için Mustafakemalpaşa’da yaşayan çifte vatandaşlar, akşam saat 20.00’a kadar Nilüfer Hatun Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi’nde oylarını kullanabilecek.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 25 bini Bursa’dan olmak üzere Türkiye genelindeki soydaşlar 93 bin oy kullandı. 3’üncü kez sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da ise 78 seçmen Bulgaristan seçimleri için oy verdi.

HÖH’E TÜRKİYE’DEN BÜYÜK DESTEK


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) yüzde 12,9 oyla milletvekili sayısını 29’dan 33’e yükseltirken parlamentoda sandalye sayısında 5. sıradan 3. sıraya yükseldi. HÖH bir önceki seçimde yüzde 10,71 oy almıştı. Seçimlerde ilk kez bir Türk aday olan Mustafa Karadayı da cumhurbaşkanlığı için yarıştı. Karadayı, oyların yüzde 9.8’ini alarak partisini önemli bir noktaya yükseltti.

RADEV VE GERCİKOV YARIŞACAK

Parlamento seçimlerinde 7 siyasi parti ve ittifakın, yüzde 4 seçim barajını aştığı Bulgaristan’da ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin (BSP) desteği ile aday olan mevcut Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Eski Başbakan Boyko Borisov’un partisi GERB’in desteklediği Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gercikov yarışacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.