uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SOYDAŞIN TERCİHİ EHVEN-İ ŞER

SOYDAŞIN TERCİHİ EHVEN-İ ŞER
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



22.11.2021 11:20
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da yaşayan çifte vatandaşlar, Bulgaristan’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için dün bir kez daha sandık başına gitti.

Bulgaristan’da 14 Kasım’da gerçekleştirilen seçime büyük ilgi gösteren çifte vatandaşlar, ikinci tura kalmaya hak kazanan iki cumhurbaşkanı adayından Kırım’ı Rus toprağı olarak tanıyan mevcut cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Prof. Dr. Anastas Gercikov için oy kullandı.

Bulgaristan’da yaşayan Türk ve Müslüman azınlığın haklarını ve geleceğini yakından ilgilendiren seçim için soydaşlar sabah saatlerinde tekrar sandığa koşarken, seçmenin tercihi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin de destek imasında bulunduğu Gercikov oldu.

Mustafakemalpaşa’da seçimin merkezi olan Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sabah saat 07.00’da başlayan oy verme işlemi akşam 20.00’a kadar sürdü.

GERCİKOV TERCİHİ


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bir öncekine göre ilginin daha az olduğu seçimde Mustafakemalpaşa’da yaklaşık 50 oy kullanıldı.

BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şubesi’nin girişimleriyle 4. kez sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da çifte vatandaşların yoğunluklu tercihinin Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gercikov’un olduğu öğrenildi.

TÜRK SEÇMEN HÖH’ÜN OYUNU YÜKSELTTİ

14 Kasım’da yapılan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 25 bini Bursa’dan olmak üzere Türkiye genelindeki soydaşlar 93 bin oy kullandı.

Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarının dikkat çekici bir artışla oy kullanması, seçim öncesi ana tartışma konularından biri oldu.

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslüman azınlığın oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne büyük destek veren çifte vatandaşlar, HÖH’ü Bulgaristan parlamentosunda 3. sıraya yükseltti.

Mustafakemalpaşa’da ise 78 seçmen 14 Kasım’daki seçimlerde hem parlamento hem de Türk cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı için oy verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.