uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3360
EURO
35,1748
ALTIN
2.245,09
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
16°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TARİHİ KARAR

TARİHİ KARAR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.06.2021 13:41 | Son Güncellenme: 23.06.2021 16:54
A+
A-

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapılacak Genel Seçimler de Mustafakemalpaşa’da sandık kurulması kararı alındı.

Tarihi kararın Mustafakemalpaşa’da bir ilk olduğu müjdesini veren BAL-GÖÇ Başkanı Hüseyin Arslan; “ 11 Temmuz’da yapılacak seçimlerde oy kullanma hakkına sahip hemşehrilerimiz, oylarını Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullanabilecek” dedi.  

Bulgaristan’da 4 Nisan’da yapılan parlamento seçimi sonrası koalisyon hükümeti kurma çalışmaları başarısız olunca 11 Temmuz’da erken seçime gitme kararı alındı. Soydaşların haklarının korunması ve Bulgaristan’daki demokrasinin gelişimi adına öncü çalışmalara imza atan BAL-GÖÇ Şubesi, komşu ülkede yenilenecek seçimlerde Mustafakemalpaşa’da da sandık kurulmasının önünü açtı.  

‘SOYDAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUYALIM’  

BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı açıklamada, Mustafakemalpaşa’da yaşayan ve çifte vatandaş olarak seçimlerde oy kullanmak için BAL-GÖÇ Şubesi organizasyonuyla müracaat eden 54 kişinin bulunduğunu ifade ederek; “ Yaptığımız girişimler sonucu Bulgaristan’daki ilgili merciler, Mustafakemalpaşa’da sandık kurulması kararını 15 Haziran’dan sonra verdi. Değerlendirme sonucu karar, olumlu çıktı. Bu karar, Cumhuriyet tarihinde ilçemiz için bir ilk olacak. Vatandaşlarımız Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullanabilecek. Vatandaşlık hakkımızı kullanalım, soydaşlarımızın haklarını koruyalım. Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımız için Bulgaristan kimlik kartı veya pasaport taşımaları oy atma işlemi için zorunludur. Kararın olumlu çıkmasında katkı veren BAL-GÖÇ yöneticilerimize ve medya temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Arslan, Türkiye genelinde 24 bin 640 kişinin Bulgaristan seçimlerinde oy kullanmak için müracaat ettiğini belirterek; “ Bu başvuruların yüzde 30’u Bursa’da bulunuyor. Mustafakemalpaşa’da 1 sandıkta 54, Kestel’de 2 sandıkta 239, İnegöl’de 2 sandıkta 263, Karacabey’de 1 sandıkta 65 ve Orhangazi’de 1 sandıkta 290 olmak üzere Bursa genelinde 5 bin 554 kişi Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.