uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TARIM YATIRIMLARINA YÜZDE 50 HİBE

TARIM YATIRIMLARINA YÜZDE 50 HİBE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



19.11.2021 08:05 | Son Güncellenme: 18.11.2021 18:55
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 15. ETAP KKYDP projeleri kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla hibe desteği verilmesini sağlayan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) programı kapsamında Mustafakemalpaşalı üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SON BAŞVURU 17 ARALIK

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, çiftçilere ve hayvancılık sektörüne yüzde 50 hibe desteği verildiğine dikkat çekildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen yatırımlar ve hibe limitleri hakkında bir sunum yapan KKYDP Danışmanı Umut Buğra Kavas, internet üzerinden yapılabilen başvuruların 17 Aralık 2021 tarihinde saat 23:59’da sona ereceğini kaydetti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Toplantıya ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu ise tarım sektörü temsilcilerine başvuru çağrısında bulunarak; “Tarıma yapılan yatırım, geleceğe yapılmıştır” dedi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren KKYDP Danışmanı Umut Buğra Kavas, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi hakkındaki tebliğin 21.11.2020 tarih ve 31311 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlandığını hatırlattı.

Kavas; “KKYDP’nin temel mantığı olan tarımsal ürünlerin işlenmesi-paketlenmesi-depolanmasına yönelik ekonomik yatırımlar da yeni yatırımların üst limiti 3 milyon 500 bin TL, yarım kalan yatırımların tamamlanmasına yönelik üst limit 2 milyon 500 bin TL olarak güncellenmiş, modernizasyon ve kapasite artırımlarında ise bu limit 2 milyon TL olarak açıklanmıştır” dedi.

YATIRIMLAR İKİ ALT BAŞLIKTA DEĞERLENDİRİLECEK

2021-2025 yılları arasında 5 yıl daha uygulanmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 2021-2022 yıllarını kapsayan KKYDP ile ilgili mevzuatın güncellendiğini belirten Kavas, önceki yıllarda ‘Altyapı Yatırımları’ olarak tanımlanan küçük ölçekli yatırımların bu dönem 2 alt başlığa ayrıldığını ve ‘A İş Planı’ başlığı altında üreticilere makine-ekipman sağlanmasına yönelik hibe uygulamasına geçildiğini kaydetti.

YATIRIMLARA 300 İLE 600 BİN TL’LİK LİMİT

Umut Buğra Kavas şöyle konuştu; “Altyapı yatırımlarında da yine küçük ölçekli işleme-paketleme-depolama yatırımları ‘B İş Planı’ dâhilinde uygulanacak olup, burada limitler 600.000 TL’dir. Özellikle küçük işletmelerin talep ettiği makine ekipman alımı bu yıl ‘A İş Planı’ kapsamında uygulanmaya başlanılmıştır. Projeye konu makine listesi uygulama rehberi eki olarak yayınlanmış ve 73 kalem makine uygun bulunmuştur. Bu başlık altında her bir üretici sadece 1 makine-ekipman için başvurabilecek olup proje tutarı üst limiti 300.000. TL’dir. Altyapı yatırımlarına başvurularda yatırım yerinin ‘kırsal alan’ veya ‘kırsal mahalle’ olması zorunludur. Başvurular, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ana sayfasında yer alan link üzerinden kayıt olunarak yapılacak olup, değerlendirmeler sonrasında yatırımlar desteklenecektir” dedi.

‘TARIMA YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM’

Toplantıyı değerlendiren Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu ise tarıma yönelik her yatırımın geleceğe yapıldığını söyleyerek, girişimcilere başvuru çağrısında bulundu.

Akkoyunlu; “Tarımda üretim ve altyapının geliştirilmesinden tarımsal KOBİ’lerin desteklenmesine, gıda güvenliğinin güçlendirilmesinden kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına kadar birçok aktif amaca hizmet eden bu projeler en iyi şekilde değerlendirilmelidir” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI

15. ETAP KKYDP projelerine vergi ve sigorta borcu bulunmayanlar, yüz kızartıcı bir suçtan sabıka kaydı bulunmayanlar, 17 Aralık’tan önce ÇKS’ye kaydı bulunanlar, ikametgah ve yatırım adresleri köy, belde, kırsal mahalle ve nüfusu 20 binden az olan yerleşim yerlerinde bulunanlar başvurabilecek.

HİBE İÇİN İSTENEN BELGELER

Hibe için istenen belgeler ise şöyle sıralandı; Nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi, yatırım adresi tapu sahibine aitse; tapu takdiyat belgesi ve tapu fotokopisi, yatırım yeri başvuru sahibine ait değilse; noter onaylı kira sözleşmesi, takdiyatlı tapu kayıt belgesi ve tapu fotokopisi, ÇKS ve HKS belgesi ve traktör ruhsatı.

Başvurular öncesi ikametgâh, tapu ve adli sicil belgeleri karekod ve barkotlu olarak e-devlet üzerinden alınabilecek. Ayrıca ÇKS ve HKS belgeleri il ve ilçe tarım müdürlüklerinden tedarik edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.