uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TATLIOĞLU’NDAN 3 ÖNERGE DAHA

TATLIOĞLU’NDAN 3 ÖNERGE DAHA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.02.2021 14:56 | Son Güncellenme: 20.09.2021 14:57
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Milli Eğitim ve Ulaştırma-Altyapı Bakanlığı’na ‘Mustafakemalpaşa’daki eğitim ve internet altyapısı’ hakkında yönelttiği soruların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da yanıtlanması istemiyle çeşitli soru önergeleri verdi.

Tatlıoğlu, Kirmasti Deresi’nde görülen yüksek bor miktarı, yüzde 90’lara ulaşan zeytin zararları ile Mustafakemalpaşa’daki 33 mahalle camiinde din görevlisinin bulunmadığını gündemine alarak, konular hakkında hazırladığı soru önergelerini meclise sundu.

KİRMASTİ’DE BOR ORANI

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Kirmasti Deresi’nde yüksek bor miktarı tespit edildiğini belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması için şu soruları yöneltti;

“ Mustafakemalpaşa, ülkemiz için en önemli sebze ve meyve üretim merkezlerindendir. Kirmasti Deresi’nin suladığı 165 bin dekar alanda 8 bin çiftçi tarım yapmaktadır. Kirmasti Deresi bölge çiftçisi için en önemli sulama kaynağını oluşturmaktadır. Mustafakemalpaşa ve Karacabey ovalarındaki ürünlerinin yanması  sonucu çiftçilerin şikayeti üzerine sulama  suyunda yapılan tahlil ile yüksek oranda bor tespit edilmiştir. Dere de bulunan yüksek bor miktarı çiftçiyi tedirgin etmektedir. Kabul edilebilir bor oranı 3 ppm iken Kirmasti Deresi’nden alınan ve analize gönderilen örneklerde bu oran 19,4 ppm’e ulaşmaktadır.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bu bağlamda;

1- Bölge çiftçisinini konuyu ilgili makamlara bildirmelerine rağmen bugüne kadar neden çözüm bulunamamıştır?

2- Dere suyunun analizleri ne sıklıkla yapılmaktadır? Yapılan analiz sonuçları bölge çiftçisi ile paylaşıldıktan sonra çiftçi bilgilendirilmiş midir?

3-Emet’te buluna ve dere suyunun kirlenmesine sebep olan ETİBOR Tesisleri’nde arıtma tesisi var mıdır? Arıtma yok ise bu tesisin çalışmasına neden izin verilmektedir?

4-Tesisin suyu kirletmemesi için yapılan bir çalışma var mıdır?

5-Zarar gören çiftçilerin kayıplarının karşılanması için herhangi bir çözüm planı var mıdır?”

TARSİM POLİÇELERİ

Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, 16 Ocak’ta Mudanya, Nilüfer, Osmangazi ve Mustafakemalpaşa’da yaşanan don olayında binlerce zeytin ağacının yandığını ve çiftçilerin zarar gördüğünü  ifade ederek, TARSİM vasıtasıyla zararların karşılanması içinTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de soru önergesi verdi.

Tatlıoğlu; “TARSİM’in, ülkemizin gerçeklerini göz önüne alarak, mağduriyet yaşayan ve bugünden sonra yaşayacak çiftçilerimizin, doğal afetlerden asgari düzeyde kayıpla çıkabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapması için bu konunun ve tüm çiftçilerimizin, her türlü talep, öneri ve sorunlarının takipçisi olacağız”dedi.

33 MAHALLEDE İMAM AÇIĞI

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, son soru  önergesini ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdi.

Mustafakemalpaşa’da 110 mahallenin 33’ünde imam bulunmadığını kaydeden Tatlıoğlu, vatandaşların taleplerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bünyesindeki imam-hatip unvanı taşıyan personel sayısını soran Tatlıoğlu önergesinde, Bursa Müftülüğü’ndeki norm kadrosunu da gündemine alarak; “ Mustafakemalpaşa’daki camilere neden imam atanmamakatadır? Bu camilere atama ne zaman yapılacaktır?” diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.