uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TERAVİH EVLERDE KILINACAK

TERAVİH EVLERDE KILINACAK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.04.2021 14:34 | Son Güncellenme: 01.11.2021 14:35
A+
A-

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasına yönelik karar aldığını duyurdu.

Pandemi kuralları çerçevesinde daha önce camilerde kılınabileceği açıklanan teravih namazına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yeni bir karar alındı.

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, bu yıl ana teması ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlenen 11 ayın sultanı Ramazan’da teravih namazlarının evlerde kılınmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Müftü Büyükgül; “ Bu yıl da Ramazan ayını Kovid-19 şartları altında karşılıyoruz. 12 Nisan Pazartesi günü kılınacak teravih namazının ardından, 13 Nisan Salı günü tutulacak oruç ile mübarek Ramazan’a gireceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız, devletimizin yetkili organlarıyla yaptığı istişareler neticesinde bu yıl teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdi. Salgın şartlarında evlerimizde güzel bir ibadet ortamı oluşturacağız. Mukabele geleneği ise halkımızın adetlerine uygun olarak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde, sokağa çıkma yasakları dışında camilerde okunabilecek. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.