Mustafakemalpaşa’nın kırsal Koşuboğazı Mahallesi’ne 7 yıl önce kurdukları tesisle, Türkiye’nin tıbbi ve aromatik bitki potansiyelini bilinçli yetiştiricilikle birleştiren, 2023 yılı Haziran ayı itibariyle fide yetiştiriciliğinde 41 çeşide, yıllık üretim adedinde ise 12 milyona ulaşan ihracatçı Uludağ Agro firması, ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi’ düzenledi.
SEKTÖRÜN GELİŞİMİ ANLATILDI
Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı 2 günlük eğitim süresinde, sektördeki alanında uzman hocaların katkılarıyla katma değeri yüksek bitkiler yetiştiriciliği, arazi hazırlığı, hasat, ekonomi ve destekleme konularının yanı sıra farklı teknolojilerle ürünlerin işlenmesi hakkında katılıcılar bilgilendirildi.
KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
Alparslan Türkeş Bilim ve Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Kola, TKDK Bursa Koordinatörü Bilal Tunç, Ziraat Mühendisi ve TV Programcısı Mine-Mehmet Pakkaner çifti, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu, Bursa Tarım ve Orman Müdürü Selahattin Yılmaz, Dijital Pazarlama Mühendisi Şahin Uzunşimşek sunumlarıyla programa katkı sağladı.
Programda Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek yüksekokulu kampüsündeki Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Koşuboğazı Mahallesi’ndeki Uludağ Agro Bitki İşleme Tesisi ziyaret edildi. Toplam 15 saatlik bir eğitimden sonra bütün kursiyerlerin sertifikaları dağıtıldı.
‘BORSA ÜRETİCİLERİN YANINDA’
Eğitimlere ev sahipliği yapan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Mustafakemalpaşa’nın tarım ürünlerinin yanı sıra alternatif ürünler içinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söylerken; “Borsamız, üreticilerimize ve işletmecilerimize eğitim programlarıyla destek vermeye davam edecektir” dedi.