uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÜÇ ASIRLIK EMANET

ÜÇ ASIRLIK EMANET
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



19.03.2021 16:34 | Son Güncellenme: 08.10.2021 16:35
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın kırsal Kösehoroz Mahallesi’nde bulunan üç asırlık bayrak, köylüler tarafından kutsal emanet gibi saklanıyor.

Osmanlı zamanından kalan ve nesilden nesile aktarılan 300 yıllık bayrak şimdi Kösehoroz Muhtarı Mehmet Çakır tarafından muhafaza ediliyor.

700 yıllık tarihiyle Mustafakemalpaşa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan 250 nüfuslu Kösehoroz Mahallesi’nde ilk günkü ihtişamıyla hala saklanan 300 yıllık bayrağa köylüler gözü gibi bakıyor.

Zaman zaman törenlerde resmi kurumlara ödünç istenerek emanet verilen ay yıldızlı tarihi bayrak bugün Kösehoroz Muhtarı Mehmet Çakır’ın korumasında bulunuyor.

Köylerinde dedelerinden kalan bayrağı gözleri gibi sakladıklarını ifade eden Muhtar Mehmet Çakır; “Köyümüzün tarihi çok eski. Geçmişi bilinmiyor. Köyümüzde Osmanlı döneminden kalma bayrağı gözümüz gibi saklıyoruz. 300 yıllık olan bu bayrak nesilden nesle aktarılarak bugüne kadar geldi. Bizden bu bayrağı törenlerde isteyen resmi kurumlara ödünç veriyoruz. Tören bittikten sonra geri alıyoruz. Bayrağımızda hiç bir yıpranma yok, ilk günkü gibi duruyor” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.