uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ULUSAL SÜT KONSEYİNDE YENİ DÖNEM

ULUSAL SÜT KONSEYİNDE YENİ DÖNEM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.09.2021 11:26
A+
A-

Çiğ süt referans fiyatının belirlemesindeki görevi sürekli tartışma konusu olan Ulusal Süt Konseyi yeni yönetim kurulunun seçimleri yapıldı.

Önümüzdeki iki yılda süt fiyatlarını tespit edecek yeni yönetim belirlenirken, Tevfik Keskin aday olmadı. Konsey başkanlığına ise SEK Süt’ü Koç Holding’ten 240 milyon TL’ye satın alan Çallı Gıda’nın ortaklarından Harun Çallı’nın ismi geçerken, üretici kesimi bu sefer başkanın kendilerinden seçilmesini istiyor.

Ulusal Süt Konseyi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimde yeni dönem yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri belirlendi.

Genel Kurul toplantısı sırasında konseyin alt grupları olan Üretici Alt Grubu, Sanayici Alt Grubu, Kamu Alt Grubu ve Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubu, her bir grup kendi içinde 3 yönetim ve 1 denetleme kurulu üyesini oylayarak, 12 yönetim kurulu ve 4 denetleme kurulu üyesi belirledi.

Genel kurul toplantısında yapılan oylama sonucunda, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, Eker Süt Temsilcisi Abdülhamit Can ve AK Gıda Temsilcisi Recep Ateş Sanayici Alt Grubundan yönetim kurulu üyesi seçilirken; Balıkesir Süt Üreticileri Birliği Başkanı


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Cihat Şimşek, Hayvancılık Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği Başkanı Recep Pulat ve Konya Karapınar

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan ise Üretici Alt Grubundan yönetime giren isimler oldu.

BAKANLIKTAN GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI DÜZEYİNDE TEMSİLİYET

Kamu Alt Grubunda Tarım ve Orman Bakanlığı Temsilcisi Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok ve Ticaret Bakanlığı’ndan Orhan Ercan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Temsilcisi Çağlar Kaya konsey yönetiminde görev alan kamu temsilcileri oldu. Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubundan Namık Kemal Üniversitesi Temsilcisi Prof. Dr. Muhittin Özder ile Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsünden Prof. Dr. Nevzat Artık ve Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Harun Raşit Uysal konsey yönetimine seçilen diğer isimler oldu.

DÖRT KİŞİLİK DENETLEME

Genel Kurulda yapılan seçimde Üretici Alt Grubundan Harun Arslan, Sanayici Alt Grubundan Hakan Kazancıgil, Kamu Alt Grubundan Emre Gürçay ve Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubundan Dr. Cemal Polat denetleme kurulunda görev alacak isimler oldu.

Yeni teşekkül eden yönetim kurulu önümüzdeki günlerde yapacağı bir toplantıyla görev dağılımlarını belirleyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.