Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu, deprem felaketini yaşayan tüm çocuklara yönelik sosyal ve duygusal yönden iyileştirici gücü olan farklı aktiviteleri, e-Twinning projesiyle hayata geçirdi.
Heybesini umut dolu aktivitelerle dolduran ‘Umut Koruyucuları’ adlı eTwinning proje ekibi, Kaymakam Ahmet Altıntaş’a ziyarette bulunarak, deprem felaketini yaşayan tüm çocuklara ithaf edilen projenin işbirlikli ürünü olarak ortaya çıkan ‘hikâye çantası’nı sundu.
Proje kurucusu Sinem Şenışık; “Belli bir dönem eğitim-öğretim sürecinden uzak kalmış çocukların yaşıtları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlayıcı, umut verici, normal yaşama uyumlarını kolaylaştırıcı, sosyal ve duygusal yönden iyileştirici gücü olan, örnek teşkil edecek aktiviteler planlayıp uygulamayı hedefledik” dedi.
İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe Okul Öncesi Öğretmeni Sinem Şenışık’ın kuruculuğunu üstlendiği ‘Umut Koruyucuları’ adlı eTwinning proje ekibi, heybesini umut dolu aktivitelerle doldurarak finale doğru ilerliyor.
Proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ahmet Dirsek, proje kurucusu Sinem Şenışık ve Yalıntaş İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Arzu Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık eşliğinde Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ı makamında ziyaret etti.
Deprem felaketini yaşayan tüm çocuklara ithaf edilen projenin işbirlikli ürünü olarak ortaya çıkan ‘hikâye çantası’, Kaymakam Altıntaş ve Milli Eğitim Müdürü Çalık’ın takdirlerini topladı.
‘NORMAL YAŞAM UYUM DAHA GÜÇLÜ SAĞLANACAK’
Proje hakkında bilgiler veren Sinem Şenışık, çocuğun dili ve yaşamı olan oyundan hareketle kapsayıcı bir aktiviteler dizisine olanak sağladıklarını söyledi.
Şenışık; “Oyun çocuğun dilidir, oyun çocuk için yaşamdır. Yaşıtlarıyla birlikte olmak iyileştirici ve onarıcıdır. Travma ya da farklı sebeplerle normal yaşam düzeninden uzak kalan çocuklarımız için yapılması gerekenler bir yaşam rutini oluşturmak ve yaşıtlarıyla bir arada verimli vakit geçirebilecekleri oyun alanları sağlamaktır. Bizler, ‘Umut Koruyucuları’ eTwinning proje ekibi olarak belli bir dönem eğitim-öğretim sürecinden uzak kalmış çocukların yaşıtları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlayıcı, umut verici, normal yaşama uyumlarını kolaylaştırıcı, sosyal ve duygusal yönden iyileştirici gücü olan, örnek teşkil edecek aktiviteler planlayıp uygulamayı hedefledik. Bu iyileştirici gücü doğada, sanatta ve masallarda bulacağımıza inandık ve aktivitelerimizi hibrit eğitime uyum sağlayacak şekilde dijital içeriklerle zenginleştirdik. Aktivitelerimiz normal gelişim düzeyindeki çocuklar ile özel gereksinimli çocukların aynı çatı altında buluşabileceği düzeyde kapsayıcı düzeyde oluşturulmuştur” dedi.
‘UMUT VERİCİ BİR PROJE’
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise 7’den 70’e hitap eden projenin umut verici bir girişim olduğunu söyledi. Kaymakam Altıntaş; “ İyileştirici gücü olduğuna inanılan kitapların tespit edilmesi, çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacaktır. Bu özverili çalışmada emeği geçen okul müdürümüz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
İHTİYAÇ BÖLGELERİNE ULAŞTIRILACAK
Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık da afet bölgelerinde görev yapan eğitim personeline kaynak oluşturacak nitelikteki etkinlik örneklerinin ve hikâye çantalarının ihtiyaç bölgelerine ulaştırılmaları konusunda proje ekibine rehber olacaklarını ve ellerinden gelen yardımı göstereceklerini dile getirdi.
Kaymakam Altıntaş ve Milli Eğitim Müdürü Çalık, kitap alımında sponsor desteği sağlayarak örnek bir davranış gösteren Şenışık Mimarlık ve Mühendislik firması ile iş kadını Neşe Yıldırım’a Avrupa’da görünürlüğü olan ve eğitim-öğretime katkı sağlayan bu projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.