uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR’

‘VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



09.12.2020 14:55 | Son Güncellenme: 09.08.2021 14:57
A+
A-

TEK-GIDA İŞ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, 2021 yılı asgari ücretin belirleneceği bugünlerde yaptığı açıklamada; “ Asgari ücreti 5000 TL yapıp bütün her şeye yüzde 50-60 oranında zam yapmak asgari ücretle çalışanların değil tüm çalışanların derdine derman olmaktan çok durumun daha da kötüleşmesine sebep olacaktır. Asgari ücret ne kadar olacak derseniz ‘Veren el alan elden üstündür’ derler; ne kadar çok verirlerse o kadar çok mutlu oluruz” dedi.

Asgari ücretlinin vergiden muaf olması gerektiğini söyleyen Başkan Öz, esnafla birlikte kooperatifçiliğin yaygınlaştırılarak çiftçinin de koşulsuz desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

TEK-GIDA İŞ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, açıklamasında şu hususlara dikkat çekti; “Asgari ücret adından da anlaşılacağı gibi en düşük ücret demek. Günümüz Türkiye’sinde maalesef çalışanların birçoğu asgari ücret seviyesinde maaş almaktalar. Ülkemizin neredeyse her anlamda dışa bağımlı olması, ekonomik anlamda istikrar sağlanmasını engellemektedir. Bu da sürekli enflasyon riski ile karşı karşıya kalmamıza vesile olmaktadır. Dolayısıyla enflasyonun yüksek olması insanlarımızın alım gücünü ve özellikle de asgari ücretle çalışanların alım gücünü etkilemektedir.

1970’li yılların sonuna doğru asgari ücret kişi başı milli gelire oranla kişi başı milli gelirin %3 ile %5’in üzerinde iken, günümüz şartlarında asgari ücret kişi başı milli gelire oranla neredeyse kişi başı milli gelirin %40 altındadır! Ülkemizin tarım ve ekonomi politikalarının biran önce gözden geçirilmesi kanaatindeyim. Üretim odaklı çalışmalar desteklenerek özellikle tabanda üretim yapma gayreti içerisinde olan çiftçimize ve esnafımıza koşulsuz destek verilerek, gıda ve tarım alanında dışa bağımlılık azaltılmalıdır. Yerel üreticinin vergi yükü başta olmak üzere maliyetleri düşürülmeli, kooperatifçilik yaygınlaştırılarak çiftçilerimiz koşulsuz desteklenmelidir. Son dönemlerde dikkat edersiniz Türkiye ucuz işçi cennetine gelmiş durumda. Yani ekonominin ana güç kaynağı ucuz iş gücü. Çalışanların aldıkları ücret Çin’den bile daha düşük seviyede. Durumun böyle olması güvencesiz çalışmayı da beraberinde getiriyor. Bir de bunun üzerine pandeminin hızla yayılıyor olması çalışanları daha da zor durumlara düşürmekte. Açıklık getirmek gerekirse; Sözde işten çıkarma yasağı var ama çalışanlar 1168 TL karşılığında ücretsiz izne çıkartılıyor. Asgari ücretle geçinemeyenler 1168 TL ile nasıl geçinecek?”

‘ASGARİ ÜCRETLİ VERGİDEN MUAF OLMALI’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

“Asgari ücreti bugün 5000 TL’de yapsalar emekçinin yarasına merhem olacağını düşünmüyorum” diye konuşan Öz; “ Çünkü emekçiye çay kaşığı ile verilip kepçe ile alınmaya devam edildiği sürece asgari ücretin geçim ücreti olmaktan çok sefalet ücreti olmayı sürdüreceğini düşünüyorum. Dolayısı ile tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan kazanımları vergiden muaf tutulup, daha çok üretim odaklı politikalar ile dışa bağımlılık azaltılarak yani paramızın değer kaybetmesi önlenerek, çalışanların alım gücünün artmasına katkılar sunularak sorunun çözüleceği kantindeyim. Yani asgari ücreti 5000 TL yapıp bütün her şeye yüzde 50-60 oranında zam yapmak asgari ücretle çalışanlar değil tüm çalışanların derdine derman olmaktan çok durumun daha da kötüleşmesine sebep olacaktır. Son olarak asgari ücret ne kadar olacak derseniz, ‘Veren el alan elden üstündür ’derler; ne kadar çok verirlerse o kadar çok mutlu oluruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.