uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3882
EURO
35,1467
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YÜKSEKOKUL’DA E-MEZUNİYET

YÜKSEKOKUL’DA E-MEZUNİYET
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



02.07.2021 10:37
A+
A-

Meslek sahibi olmanın günümüzde çok daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Öz; “Mezun öğrencilerimiz bileklerine altın bileziklerini takmışlardır. Bunun önemini ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayabileceksiniz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’nda 2020-2021 Akademik Yılı tamamlandı.

Pandemi nedeniyle Google Meet üzerinden yapılan e-mezuniyet töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, 222’si kız, 258’i erkek olmak üzere 480 öğrencinin eğitim aldığı okulda 116 öğrencinin bütünleme, ek sınavlar ve stajlar sonunda mezun olmaya hak kazanacağını söyledi.

E-mezuniyet törenine katılan akademik kadro ve öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Prof. Öz; “ Hatırlatmak isterim ki üniversitemizde yaz okulu uygulaması vardır. Üniversitemizde açılacak yaz okulu derslerine kayıt olabilir, açılmayan dersleri ise diğer üniversitelerden alabilirsiniz. Bütünleme sınavına giren öğrenciler de yaz okulu olanağından yararlanabileceklerdir” dedi.

U.Ü MYO’da bu yılın dönem birinciliğini Gıda ve Teknoloji programından Tuğba Akbulut kazanırken, dönem ikincisi simge Karataş (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları) dönem üçüncüsü ise Berkay Demirtel (Pazarlama) oldu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Prof. Dr. Mehmet Öz, Kovid-19 nedeniyle online olarak gerçekleştirilen Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, ilk ilçe meslek yüksek okulu olma özelliği taşıyan okuldan 116 öğrencinin mezun olacağını kaydetti.

‘BURSA’DA İLKİZ’

Öz, şunları söyledi; “Meslek Yüksekokulumuz, 1992 yılında Bursa Meslek Yüksekokulu’nun bir yerleşkesi olarak İşletme ile Endüstri Bitkileri Yetiştirme ve Değerlendirme programlarına kayıtlı 50 öğrenci ile açılmıştır. Yüksekokulumuz 1994 yılı Aralık ayında, bağımsız müdürlük olarak Bursa’nın ilçeleri arasında ilk ilçe meslek yüksekokulu olma özelliği taşımaktadır. Eğitim ve öğretim faaliyetleri 1998 yılına kadar şehir merkezinde, o zamanki balık pazarının üzerindeki üç derslikte yürütülmüş olup, mevcut binamıza ise 1998 yılı Ekim ayında taşınılmıştır. Halen yüksekokulumuzda 480 öğrenci eğitim almaktadır. Bunların 222’si kız, 258’i de erkek öğrencimizdir. İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Tohumculuk Teknolojisi, Organik Tarım ve Gıda Teknolojisi programlarıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 116 öğrencimiz bütünleme, ek sınavlar ve stajlar sonunda mezun olacaktır. Akademik kadromuzda 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 3’ü doktora dereceli toplam 10 öğretim görevlisi olmak üzere 14 öğretim elemanı mevcuttur. 1 öğretim görevlimiz de, teknik bilimler meslek yüksekokulundan geçici görevlendirilmiştir. Yüksekokulumuz bahçesinde üretilen bazı tarım ürünleri gıda üretim ve uygulama laboratuvarında işlenerek gerek Görükle Kampüsü’nde gerekse de yüksekokulumuzda döner sermaye kapsamında satışa sunulmaktadır. Tarla aşamasında gerektiği kadar gübre ve tarımsal mücadele ilaçlarının kullanıldığı ve gıda üretim sürecinde de hijyenik koşullarda ve koruyucu katkı maddeleri kullanılmadan üretilen ürünlerimize geçen sene çok yoğun talep olmuştur. 2020 yılı Ekim ayında imzalanan bir protokol ile meslek yüksekokulu bahçesinde tıbbi ve aromatik bitkiler örnek bahçesi oluşturulmuştur. Örnek bahçemizde hali hazırda salep, lavanta, tıbbi nane, limon melisa, ada çayı, biberiye, mor reyhan, kekik, anason, kişniş, sarı kantaron, bamya, susam, azatlı biberi bitkileri bulunmaktadır.”

‘ÇOCUKLARIMIZI DÖNEMİN KOŞULLARINA GÖRE YETİŞTİRDİK’

Konuşmasında ailelere de seslenen Prof. Dr. Öz; “ Evlatlarınızı iki sene önce bizlere emanet ettiniz. Bizler de evlatlarınızı hem mesleki hem de sosyal anlamda çok daha iyi seviyelere ulaştırarak sizlere teslim ediyoruz. Biz kendilerinden çok memnun olduk. Çocuklarınızı dönemimiz koşullarına göre hazırlanmış müfredatla yetiştirmiş olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim. Bir meslek sahibi olmak günümüz dünyasında çok daha önemli hale gelmiştir. Mezun öğrencilerimiz bileklerine altın bileziklerini takmışlardır. Belki sizler çocuklarınızın bir fakültede okumalarını istiyordunuz. Ama bu hedef gerçekleşmemiş olabilir. Bunun önemini ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayabileceksiniz. Çocuğunuz illaki bir lisans mezunu olmayı da istiyorsa, dikey geçiş sınavları ile bu amacını gerçekleştirebilir ki bunu yapan çok sayıda mezunumuz da vardır” dedi.

‘KENDİNİZE GÜVENİN’

Akademik yılın tamamlanmasıyla birlikte öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Mehmet Öz, güven duygusu içinde hem mesleki hem de sosyal alanda öğrencilerin kendilerini geliştirmeye devam etmelerini istedi.

Öz; “ Bitmez denilen süreler geçti ve mezun oldunuz. Yolunuz açık olsun. Bazı şeylerin kıymetini insanoğlu yaşarken anlayamayabilir. Zaman içerisinde çok iyi bir eğitim aldığınızın, çok iyi arkadaşlıklar edindiğinizin farkına varacaksınız. Çalışma hayatına başladığınızda, ömrünüzün bundan sonraki dönemlerinde bu durumu daha iyi anlayacaksınız. Biz sizlerden memnunduk. İnşallah her şey gönlünüzce olur. Milyonlarca insanın geçimini sağladığı mesleklerden birisini öğrendiniz ve meslek elemanı ya da tekniker olarak mezun oluyorsunuz. Kendinize güvenin ve hem mesleki hem de sosyal alanda kendinizi geliştirmeye devam edin. Hatırlatmak isterim ki üniversitemizde yaz okulu uygulaması vardır. Üniversitemizde açılacak yaz okulu derslerine kayıt olabilir, açılmayan dersler için ise diğer üniversitelerden alabilirsiniz. Bütünleme sınavına giren öğrenciler de yaz okulu olanağından yararlanabileceklerdir. Konuşmamı burada sonlandırırken tekrar davetimize icabet ettiğinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.