
Mustafakemalpaşa’nın verimli toprakları, temel besin maddesi olan buğdayla buluştu.
2019 verilerine göre 44 bin ton buğdayın üretildiği Mustafakemalpaşa’nın dağlık alanlarda 400 kilo, ova da ise 900 kiloya kadar verim alınabiliyor.
Hemen hemen her devirde insanların en önemli gıda maddesini oluşturan buğday da yılın ilk hasadını değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, üreticilere bereketli bir yıl diledi.

Türkiye’nin vazgeçilmezi olan buğday, Mustafakemalpaşa’nın verimli topraklarında can buluyor. Sanayi üretiminin gözde tahılı olan buğday, ekmek, makarna ve hazır yemek sanayinin yanı sıra pastacılık sektörünün hammaddesini oluşturuyor.
ÜRETİMDE ARTIŞ BEKLENTİSİ
Bereketli toprakları ve ılıman koşulları sayesinde binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa toprakları, ekilen buğdaylarda dağlık eğimli alanlarda 300-400 kg, ova arazilerinde ise 700-900 kg arasında verim alabiliyor.
Türkiye geneline 20 milyon, Bursa’da ise toplam 451.797 dekar alanda 248.498 ton buğday üretilirken, bunun büyük bir kısmı Mustafakemalpaşa’nın verimli topraklarının mahsullerini kapsıyor.
Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre 2019 yılında 165.900 dekar alanda 44.143 ton buğday üretilip çiftçiye ve ülke ekonomisine katkı sağlandı.
‘BUĞDAY ÜRETİMİNİN ÖNEMİ ARTIYOR’
Bu senenin ilk hasadını değerlendiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Buğday temel besin maddelerinden biri. İnsanlık tarihini boyunca önem arz eden buğdaydan un, bulgur, makarna, nişasta gibi farklı besin maddeleri üretiliyor. Doğru ekim ve doğru tarımla üreticilerimizin her zaman destekçisi olmaya devam ediyoruz. Tarımda vermiş olduğumuz eğitimler ve destekler sayesinde üreticimizi doğru tarıma itiyor ve üretim potansiyelini arttırıyoruz. Pandemi ve tahıl ithalatı yaptığımız ülkelerin savaşta olması yerli buğday ve arpa üretimimizin ne denli hayati öneme sahip olduğunu günümüzde bir kez daha gözler önüne seriyor. Tarımsal üretimin devamlılığı için ülkemizde ve ilçemizde ki tüm çiftçilere bereketli hasat dönemi diliyorum” dedi.