AK Parti Mustafakemalpaşa Başkanı Murat Hallaçoğlu; “Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesi’nin, deprem sebebiyle mahzun olan gönüllere, acıyla kavrulan yüreklere bir teselli ve inşirah, geleceğe yönelik bir umut vesilesi kılmasını temenni ediyorum” dedi.
Hallaçoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, asrın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bugünlerde, ülke ve millet olarak kenetlenmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde gönül gönüle olmanın yaraları saracak derecede önemi bulunduğunu ifade eden Murat Hallaçoğlu, Berat Kandili’nin hep birlikte el ele, omuz omuza yürümeye vesile olmasını diledi.
‘BU ZOR GÜNLERİ KARDEŞLİK RUHU İLE ATLATACAĞIZ’
Berat Gecesi’ne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten AK Parti Başkanı Hallaçoğlu, mesajında şunları söyledi; “Ülke olarak son yüzyılın en şiddetli depremini yaşadık. Asrın felaketinden sonra daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. İnşallah bu hasarı da ele ele gönül gönüle vererek dayanışma ve kardeşlik ruhu ile atlatacak, depremzede kardeşlerimizin yaralarımızı saracağız. Böyle mübarek geceler, Kur-an ile buluşma, Hz. Peygamberin sünnetiyle hayat bulma imkânı sunar. Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaların kabul edileceğini haber veren Berat Gecesi, ilahi affa ve rahmete ulaşmak için bir fırsat kapısıdır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; tekrar depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bu anlamlı gece hasebiyle Mustafakemalpaşa’lı hemşehrilerimin ve tüm İslam Âleminin kandilini tebrik ediyor, Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi, Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesi’nin; milletimiz ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”