uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

POLİS TEŞKİLATI 178 YAŞINDA

POLİS TEŞKİLATI 178 YAŞINDA



Kervan Mobilya
10.04.2023 15:51
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhurluk Alanı’ndaki programda konuşan Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürü Rıza Dinç; “Tüm polis teşkilatı olarak hedefimiz toplumsal barışı sağlanmış, polisine güvenen, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Emniyet ve asayiş hizmeti ağırlıklı olarak insan odaklıdır. Bu nedenle kanun hâkimiyetini sağlarken vatandaş memnuniyeti görev anlayışımızın temelidir” dedi.

10-16 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yılı, Mustafakemalpaşa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhurluk Alanı’nda 10 Nisan’da gerçekleştirilen törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte emniyet mensupları katıldı. 

Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmaya, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğiyle başladı.

‘POLİS, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUYUCUSUDUR’

Türk Polis Teşkilatı’nın 10 Nisan 1845 yılından bu yana halkın huzur ve güvenliği için 24 saat aralıksız bir şekilde, gerektiğinde canını tehlikeye atarak fedakârca görev yaptığını vurgulayan Dinç; “Türk Polis Teşkilatı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve onların savunucusu olarak vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, suçları önlemek ve suçluları yakalamak için günün teknolojisini en iyi şekilde kullanarak, insan haklarına saygılı, dürüst ve tarafsız Cumhuriyet kanunları ışığında görev yapmaktadır. Yüce milletimiz polisimizi; huzurun, güvenin, sevginin, birlik ve beraberliğin en büyük timsali olarak görmeye her konuda güvenmeye, her alanda destek vermeye, onunla gurur duymaya ve bütünleşmeye devam edecektir Polisimiz de başta yaşam hakkı olmak üzere her vatandaşımızın temel hak ve özgürlüklerinin koruyucusu olmaya devam edecektir” dedi.

‘HEDEFİMİZ HUZURLU TÜRKİYE’

Emniyet Müdürü Rıza Dinç, konuşmasında; “Tüm polis teşkilatı olarak hedefimiz toplumsal barışı sağlanmış, polisine güvenen, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Emniyet ve asayiş hizmeti ağırlıklı olarak insan odaklıdır. Bu nedenle kanun hâkimiyetini sağlarken vatandaş memnuniyeti görev anlayışımızın temelidir. Bu vesile ile Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümünde teşkilatımızın her kademesindeki meslektaşlarımın ve ailelerinin polis gününü kutluyorum. Ulu önderimiz Atatürk’ün emaneti olan cumhuriyetimizi ve vat toprağını korumak uğruna hayatın kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize, emeklilerimize ve onların fedakâr ailelerine sağlık huzur ve mutluluklar diliyorum. Törenimize katılarak bizi yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT POLİSLER DUALARLA ANILIYOR

Törenin ardından Mustafakemalpaşa protokolü, Emniyet Müdürü Rıza Dinç’i makamında ziyaret ederek Polis Günü’nü kutladı. Polis Haftası kapsamında bu akşam saat 20.30’da ise Şeyh Müftü Cami’nde şehit emniyet personelleri için mevlid-i şerif okutulacak.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.