
Bursa 2. Amatör Küme de namağlup zirvede bulunan Akar Spor ile üst sıraları hedefleyen Kavaklı Gücü arasındaki Mustafakemalpaşa derbisi, seyircinin sahaya girmesi nedeniyle yarım kaldı.
Bursa 2. Amatör Küme 4. Grup’ta hafta içi oynanan Mustafakemalpaşa derbisinde, sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ve tüm maçlarını kazanarak liderlik koltuğunda oturan Akar Spor ile son iki maçından yenilgiyle ayrılan Kavaklı Gücü, Fevzi Dede Sahası’nda karşılaştı.
AKAR, 30 DAKİKADA MAÇI BİTİRDİ
13 Mayıs tarihinde oynanan 11. haftadaki Akar-Kavaklı arasındaki Mustafakemalpaşa derbisine saha olayları damga vurdu.
Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı 3-0 kazanan Akar Spor, kesin favori çıktığı derbiye iyi başlayan taraf oldu. İlk yarım saatte 4-0 öne geçen sarı lacivertli takımın üstünlüğü ile süren maçın ilerleyen dakikalarında bazı taraftarlar, saha içindeki sertlik gerekçesiyle Kavaklı Gücü oyuncularına küfürle tepki gösterdi.

GERGİNLİK ÇIKTI SAHA KARIŞTI
Misafir ekip oyuncularının tribüne karşılık vermesinin ardından gerginlik artarken açık kapıdan içeri giren birkaç taraftar ile futbolcular arasında arbede yaşandı. Polis, futbolcu ve teknik heyetin araya girmesiyle yatışan olayların ardından Kavaklı Gücü Antrenörü İrfan Savur güvenlik olmadığı gerekçesiyle takımını sahadan çekti. Olayları takip eden hakem üçlüsü de soyunma odasına girdi. Tamamlanamayan derbinin ardından taraftar ve konuk ekip karşılıklı üzüntülerini belirtti.
Maç hakkındaki nihai karar, hakem raporunun ardından hafta içi belli olacak.
SALI GÜNÜ DERBİ HEYECANI
Çimen Spor’un bay geçtiği 11. haftanın ardından 2. Amatör Küme de heyecan, hafta içi oynanacak maçlarla sürecek. 16 Mayıs Salı saat 15.00’da Mustafakemalpaşa derbisinde Çimen Spor ile Akar Spor, saat 17.00’da ise Kavaklı Gücü ile Karapınar Gençlik Spor karşılaşacak.
Zirveyi yakından ilgilendiren 12. hafta karşılaşmalar M. Vahap Çeki Tesisleri’nde oynanacak.


