
Mustafakemalpaşa’da art arda çıkan orman ve bahçe yangınları itfaiyenin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yalıntaş Mahallesi’nde ağaçlandırma sahasında yükselen alevlere yangın helikopteri ile müdahale edildi.
Mustafakemalpaşa’nın Yalıntaş, Eskibalçık ve Hacıali mahallelerinde hafta sonu çıkan yangınlar, ekiplerin etkin çalışmaları sonrası kontrol altına alındı.
Yalıntaş Mahallesi’nin kırsal bölgesinde, 6 Ağustos Pazar günü saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, rüzgârında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, Yalıntaş-Lütfiye mahalleleri arasındaki 15 dönümlük alanda bulunan fıstık çamı ormanından yükselen dumanlara karadan ve havadan müdahale etti. Yangın bölgesine off-road araçlarıyla çıkan vatandaşlarda kendi imkânlarıyla söndürme çalışmaları için seferber oldu. Yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alınarak söndürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangınların art arda yaşandığı Mustafakemalpaşa’da Eskibalçık Mahallesi’nde bahçe temizliğinin sebep olduğu yangına da müdahale edilirken, Hacıali Mahallesi’nde de bir vatandaşa ait saman balyaları alevlere teslim dolu. 