uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
44,0680
EURO
51,2016
ALTIN
7.301,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
12°C
Bursa
12°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Açık
14°C
Salı Açık
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

‘FARKLILIKLAR TOPLUMU GÜÇLÜ KILAR’

‘FARKLILIKLAR TOPLUMU GÜÇLÜ KILAR’



02.04.2024 14:15 | Son Güncellenme: 02.04.2024 16:20
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, otizmli bireylerin sosyalleşmesini sağlayan buluşma merkezi Gülümseyen Cafe’de kutlandı.
  • Otizm Derneği Başkanı Selda Özel, çocuklarla birlikte yaptığı açıklamada, 2 Nisan tarihinin otizmli bireyleri anlamak ve destek olmak için bir fırsat olduğunu vurguladı. Özel, otizm hakkında yanlış algıların olduğuna dikkat çekerek; “Farklılıklar toplumu güçlü kılar. Otizmli bireylerin farklılıklarını kabul etmeli, arkadaşlık kurabilmeli ve güçlü yönlerini takdir etmeliyiz” dedi.

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkanı Selda Özel, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Şeyhmüftü Mahallesi’nde otizimli bireyler yararına hizmete açılan Gülümseyen Cafe’de çocuklarla buluşan Özel, her yıl 2 Nisan tarihinin dünya genelinde otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin farkındalığını artırmak, anlamak ve desteklemek için kutlandığını hatırlattı.

‘OTİZİM HAKKINDA YANLIŞ ALGILAR VAR’

Selda Özel, “Otizm spektrum bozukluğu, sosyal etkileşimde zorluklar, tekrarlayıcı davranışlar ve sınırlı ilgi alanları ile karakterize edilen bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Bununla birlikte, her otizmli kişi farklı özelliklere sahip olduğundan, otizm spektrumda farklı düzeylerde etkilenebilirler. Bu nedenle, otizm hakkında bilgi sahibi olmak ve otizmli bireylerin ihtiyaçlarını anlamak son derece önemlidir. Ne yazık ki, toplumumuzda hala otizm hakkında yanlış anlaşılmalar ve önyargılar var. Bu, otizmli bireylerin toplumsal hayatta ayrımcılığa maruz kalmalarına neden olabilir. Bu nedenle, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün önemi büyüktür” dedi.

‘GÜÇLÜ YÖNLER TAKDİR EDİLMELİ’

2 Nisan tarihinin otizmli bireyleri anlamak ve destek olmak için bir fırsat olduğunu vurgulayan Özel; “Peki, bizler ne yapabiliriz? Otizmli bireylere karşı anlayışlı, sabırlı ve saygılı olabiliriz. Onların farklılıklarını kabul edebilir, onlarla arkadaşlık kurabilir ve onların güçlü yönlerini takdir edebiliriz. Aynı zamanda, otizm hakkında daha fazla bilgi edinerek, otizmli bireylere karşı önyargıları azaltabiliriz. Otizm farkındalığı, sadece bugün değil, her gün önemlidir. Bizler, otizmli bireyleri anlamak ve desteklemek için elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım ki, herkesin farklılıkları vardır ve bu farklılıklar, toplumumuzu daha güçlü ve zengin kılar” ifadelerini kullandı.