uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
41,6531
EURO
48,8505
ALTIN
5.165,86
BIST
11.082,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE KATILIM BEDELLERİ BELİRLENDİ

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE KATILIM BEDELLERİ BELİRLENDİ



Kervan Mobilya
10.12.2024 15:30 | Son Güncellenme: 10.12.2024 15:32
A+
A-

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  (BSMMMO) Mustafakemalpaşa Temsilciliği’nin düzenlediği toplantıda, ‘2025 Yılı Dijital Dönüşüme Uyum ve Hizmet Giderleri Katılım Payı Ücretleri’ belirlendi.

BSMMMO Başkanı Hüseyin Halil, BSMMMO Temsilcisi Kevser Pazarcıklı ve Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren mali müşavirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İşçen Hotel’de yapıldı.

BSMMMO Temsilcisi Kevser Pazarcıklı, 2025 yılı dijital dönüşüm sürecine uyum sağlama ve hizmet giderleri katılım payı ücretleri hakkında Mustafakemalpaşa’daki esnafları bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklamasında bulundu.

‘YAZILIM PROGRAMLARI ÖNEMLİ BİR MALİYET KALEMİ OLUŞTURUYOR’

Pazarcıklı; “ E-Dönüşüm ve E-Defter masrafları, kırtasiye, noter tasdik işlemleri, teknoloji ve program maliyetleri, iletişim ve haberleşme gibi gider kalemlerinin ülkemiz şartlarında hangi rakamlara ulaştığı malumunuz . Dijital dönüşüm kapsamında esnaflarımızın, iş süreçlerini dijital ortama taşımaları ve bu süreçte ortaya çıkacak olan e-dönüşüm masrafları kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu masraflar arasında, elektronik belge yönetim sistemleri, e-arşiv, e-fatura gibi uygulamalara geçiş bulunmaktadır. Kırtasiye giderleri, dijitalleşme sürecinde maalesef ki azalacağı yerde artış gösteriyor. E-Dönüşüme tam geçiş aşamasında belirli belgelerin noter tasdiki gereksinimi halen devam etmekte. E-Defter uygulamaları sayesinde, defterlerin dijital olarak düzenlenmesi ve saklanması sağlanacaktır. Bu da maliyet açısından esnafımıza ek bir külfet olmaktadır. Dijital dönüşüm sürecinde kullanılacak olan teknolojik cihazlar ve yazılım programları önemli bir maliyet kalemi oluşturmaktadır” diye konuştu.

‘ESNAFIMIZA GEREKEN TÜM DESTEKLERİ SUNMAYA HAZIRIZ’

Esnafların, bu dönüşüme ayak uydurabilmesi için kendi adlarına da gerekli olan teknolojik yatırımları yapmaları gerektiğinin altını çizen Pazarcıklı; “Mustafakemalpaşa esnaflarının dijital dönüşüm sürecine en iyi şekilde uyum sağlayabilmeleri için gereken tüm destekleri sunmaya hazırız. Üyelerimizle birlikte alınan karar gereği aşağıda yer alan ücretler asgari olup, yapılan iş, çalışan sayısı ve hacim doğrultusunda artış gösterecektir” ifadelerini kullandı.

YENİ ÜCRETLER

9 Aralık tarihli toplantıda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda mükelleflerden alınacak, noter masrafları, kırtasiye, damga vergisi ve diğer masrafları da içeren ‘2025 Yılı Dijital Dönüşüme Uyum ve Hizmet Giderleri Katılım Payı Ücretleri’ şöyle belirlendi:

KAZANCI BASİT USULDE TESPİT EDİLENLER: İşçisiz 1.500 TL, İşçili 2 bin 500 TL.

İŞLETME DEFTERİ-SERBEST MESLEK DEFTERİ: İşçisiz 4 bin TL, İşçili 5 bin 500 TL.

E-DEFTERE TABİ GERÇEK KİŞİLER: İşçisiz 12 bin 700 TL, İşçili 14 bin 500 TL.

E-DEFTERE TABİ ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER: İşçisiz 14 bin 500 TL, İşçili 18 bin 500 TL.

Kirmasti Kervan