
Mustafakemalpaşa, çocukların özgün öğrenme becerilerini destekleyecek yeni bir eğitim alanına daha kavuştu.
Modern eğitim yaklaşımını esas alan Paye Montessori Atölyesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Barış Mahallesi Osmangazi Caddesi 69 numaradaki merkezde gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Emine Argın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut, MHP İlçe Başkanı Suat Buldu, Anahtar Parti İlçe Başkanı Mehmet Akar, AK Parti’nin önceki dönem başkanlarından Şaban Korkmaz, STK temsilcileri, eğitimciler, veliler, çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

Pınar Korkmaz, Zeynep Korkmaz ve Kübra Korkmaz’ın kuruculuğunu üstlendiği Paye Montessori Atölyesi, edilen dualarla kesilen kurdele sonrası resmen hizmete açıldı.
ÇOCUK MERKEZLİ EĞİTİM
Açılışta konuşan atölye kurucularından Pınar Korkmaz, Montessori yönteminin çocukların keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmesini teşvik ettiğini belirterek şunları söyledi; “Montessori eğitimi çocuk merkezlidir. Her çocuk kendi kapasitesi doğrultusunda öğrenir ve bu eğitim her çocuğa özel planlanır. Çocuklar ezberden değil, dokunarak ve deneyimleyerek öğrenir. Bu sayede kalıcı ve özgüvenli bir gelişim süreci yaşarlar.”
Yeni atölyede okul öncesi minikler için duyu gelişimi, günlük yaşam becerileri, dil gelişimi ve bilim materyallerinin yer aldığı özel öğrenme alanları bulunuyor. Çocukların kendi seçimlerini yapabildiği ve özgürce deneyimleyebildiği bu ortamın, Mustafakemalpaşa’daki alternatif eğitim olanaklarını güçlendirmesi hedefleniyor.
Yetkililer, velilerin atölyeyi ziyaret ederek uygulanacak program hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğini ifade etti.