İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, hak sahiplerine teslimatların başladığı Mustafakemalpaşa Lalaşahin Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının ‘güvenliğine’ dair raporların ortada olmadığını iddia etti.
TBMM’de yaptığı konuşmada Türkoğlu; “Muhtemel bir faciada, bütün sorumluluk başta Çevre ve Şehircilik Bakanı olmak üzere, bu duyarsız iktidarındır. Günah bizden gitti” dedi.
‘ORTADA RAPOR YOK’
662 konutluk Lalaşahin TOKİ’de ilk etap konut teslimat süreci 23 Şubat’ta başlarken, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu meclis kürsüsünden konuya ilişkin dikkat çekici bir çağrı yaptı. Zemin kayması nedeniyle 3 bloğun yıkıldığını hatırlatan Türkoğlu; “Buradan kaç defa dile getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Uludağ Üniversitesi ve akademik odalarla buranın zemin etütlerini yapmasını, güvenilir olup olmadığını açıklamasını istedik. Ona göre insanlar otursun. Maalesef ortada rapor yok. Böyle bir çalışmada yok” diye konuştu.
‘BİNALAR RİSKLİ’ İDDİASI
Zorunlu olarak teslimatların başlatıldığını savunan Türkoğlu; “Bu binalar risklidir. Güvenli olduğuna dair yetkin kurumların raporlarını yoktur, varsa lütfen paylaşın. Eğer yoksa bu teslimatları TOKİ bir an önce durdurmalıdır” ifadelerini kullandı.

