Karacabey’in kırsal Eskikaraağaç Mahallesi’nin simgesi haline gelen Yaren Leylek ile kurduğu eşsiz dostlukla Türkiye’nin ve dünyanın tanıdığı balıkçı Adem Yılmaz, torunu Eda Yılmaz’ın eğitim gördüğü Mustafakemalpaşa Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle unutulmaz bir buluşma yaşadı.
Okul girişinde okul öğretmenleri Sema Ertan Özcan ve Esra Savaş Şengirgin tarafından karşılanan Adem Yılmaz, 7/C sınıfında torunuyla birlikte öğrencilerle bir araya geldi. Keyifli ziyaret sırasında, Yaren ile başlayan ve yıllara yayılan dostluğunu anlatan Yılmaz, yaşadığı duyguları ve bu sıra dışı hikâyenin gelişimini öğrencilerle paylaştı.
‘HER ŞEY O İLK FOTOĞRAFLA BAŞLADI’
Yaklaşık 30 dakika boyunca öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, 14 yıl önce Yaren’in teknesinin ucuna konmasıyla başlayan bu özel bağın, zamanla derin bir dostluğa dönüştüğünü anlattı.
Bugün, Yaren’in kendisine iki metreye kadar yaklaştığını ifade eden Adem Yılmaz; “Mart ayı yaklaştığında içimi tarifsiz bir heyecan kaplar. Onun gelişini dört gözle beklerim” dedi. Bu dostluğun dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’e teşekkür eden Yılmaz; “Her şey Alper’in çektiği o ilk fotoğrafla başladı. Daha sonra sosyal medya ve haber kanalları aracılığıyla hikâyemiz dünya çapında tanındı” ifadelerini kullandı.
Yaren’in Türkiye’ye her yıl yavrulamak için geldiğini belirten Yılmaz; “O aslında daha önce de buraya geliyormuş. Ama diğer balıkçılar onunla ilgilenmemiş. İlk balığımı ona verdiğim gün bir tesadüf gibiydi ama zamanla bu bağ güçlendi” dedi.
KEYİFLİ BULUŞMADA YAREN’İN HİKÂYESİNİ ANLATTI
Yaren’in köye her gelişinde büyük ilgiyle karşılandığını ve köye gelen misafirler ile basın mensuplarının yoğun ilgisini gördüğünü söyleyen Yılmaz, balıkçılık yapmaya devam ettiğini ve yakaladığı balıkların bir kısmını Yaren’le paylaştığını belirtti.
Yaren’in isim hikâyesini de paylaşan Yılmaz; “Muhtarla otururken artık bu leyleğe sadece ‘leylek demeyelim’ dedik. O da bana, ‘Sana 5 yıldır yarenlik ediyor, adı Yaren olsun’ dedi. Biz de öyle karar verdik. Sonradan erkek olduğunu öğrendik ama adı hep Yaren olarak kaldı” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Mustafakemalpaşa Ortaokulu Müdürü Bülent Aytan ve öğretmenler ile okulun toplantı salonunda öğrencilerle tekrar bir araya gelen Adem Yılmaz, burada da yoğun ilgiyle karşılandı. Yılmaz, öğrencilerin sevgisi ve merak dolu soruları eşliğinde Yaren ile olan bağını bir kez daha anlattı.