uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
44,1843
EURO
50,7361
ALTIN
7.098,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
13°C
Bursa
13°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C

ALPAĞUT’TAN GAZZE’YE KARDEŞLİK SOFRASI

16.03.2026 11:00 | Son Güncellenme: 16.03.2026 17:19
A+
A-
  • Mahalle halkı, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik içinde hareket ederek hem kendi sofralarını hem de ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmeye devam ediyor.

Mustafakemalpaşa’nın kırsal Alpağut Mahallesi, İsrail işgalindeki Filistin’in Gazze şehrine el uzattı.

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Alpağut’ta birlik ve beraberlik ruhu ön plana çıktı. Mahalle halkının imece usulü yaptığı yardımlarla organize edilen iftar programlarında, her gün yaklaşık 400-500 kişiye ve yöreye gelen misafirlere iftar yemeği verildi.

Ramazan ayının bereketini paylaşan Alpağutlular, sadece mahallede değil ihtiyaç sahiplerine yönelik destekleriyle de dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Alpağut Muhtarlığı öncülüğünde, Alpağut Gençlik Spor Kulübü, Alpağut Kadın Kolları, Alpağut Derneği ve Alpağut Kooperatifi iş birliğiyle Gazze’de 750 kişilik iftar organizasyonu gerçekleştirildi. Alpağutlular, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkını yalnız bırakmadıklarını göstererek, kilometrelerce uzakta da olsa aynı sofranın bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Gazze’ye yönelik yardım organizasyonu, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve manevi bağları güçlendirme yönünü bir kez daha gözler önüne sererken, Alpağut Mahallesi’ndeki bu örnek dayanışma takdir topladı.

Reklam
Reklam