Bursa 1. Amatör Küme de 2024-2025 Sezonu, hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak.
Amatörde Mustafakemalpaşa’yı temsil eden ve düşme tehlikesi yaşayan Roman Spor ve Çırpan Gücü, kritik maçlarda galibiyet için sahaya çıkacak.
ROMAN, SEZONUN MAÇINA ÇIKACAK
11 takımlı 1.Grup’ta üst üste 8 maç kaybeden ve 12 puanla son sırada bulunan Roman Spor, 2 Mart Pazar günü saat 15.30’daki mücadelede, hiçbir iddiası bulunmayan Erikligücü’nü konuk edecek. İlk maçta 4-3 yenildiği rakibi ile rövanşı M. Vahap Çeki Tesisleri’nde oynayacak kırmızı-siyahlı takımın, ligde kalmak için karşılaşmayı mutlaka kazanması gerekecek.
İNCE HESAPLAR
Ligdeki son galibiyetini, 21 Aralık 2024’te (11. Hafta) deplasmanda Hacivat’ı 2-0 yenerek alan Roman’a, zorlu Erirkligücü maçında beraberlik yetmiyor.
Roman takımı, maçtan 3 puan alması durumunda gözünü 14 puanla 9. sıradaki Yıldırım Şirinevler ve aynı puanla 10. sırada yer alan Demirtaş’ın kaybetmesine dikecek. Yıldırım, deplasmanda Samanlıspor’a konuk olacak, Demirtaş ise evinde, bir üst lige çıkma umudu taşıyan Panayır Güneş’i ağırlayacak.
Bu iki takımın kaybetmesi ve Roman’ın kazanması durumunda Mustafakemalpaşa temsilcisi ligde kalacak. Diğer bütün sonuçlar ise Roman’ı küme düşürecek.
ÇIRPAN’A BERABERLİK YETİYOR
11 takımlı 2.Grup’ta 20 puanla 8. sırada bulunan Çırpan Gücü de aynı gün ve saatte oynanacak deplasman mücadelesinde, Süper Amatör Küme’ye yükselmeyi garantileyen Çotanak ile karşılaşacak.
Grupta ligden düşmesi ihraç kararıyla kesinleşen İnegöl Mobilya 2018’in ardından ikinci takım son maçlarda belli olacak. 4 maçtır kazanamayan Çırpan’a ise ligde kalmak için beraberlik yetecek. İlk maçı 3-2 kaybeden mavi-beyazlı takımın puan sıralamasında altında, 19 puanla Bursa Emek ve 17 puanla Gemlik Körfez yer alıyor. 9. sıradaki Emek, sahasında Elmasbahçeler ile Gemlik Körfez ise dış sahada Namık Kemal ile karşılaşacak. Çırpan’ın olası bir yenilgi neticesinde kaderini, diğer iki takımın alacağı sonuçlar belirleyecek.
Amatör Küme de gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst lige çıkacak, en alttaki iki ekipte bir alt kümeye düşecek.
BAL’DA ZORLU RANDEVU
Bölgesel Amatör Küme’de (BAL) zor günler geçiren ve 16 takımlı 8. Grup’ta son sırada kalan Mustafakemalpaşaspor Belediye ise 22. hafta mücadelesinde, 2 Mart Pazar günü saat 14.00’da lider 1966 Edremit ile deplasmanda karşılaşacak.