
Mustafakemalpaşa’nın 6 takımla temsil edildiği Bursa 1. ve 2. Amatör Küme de 2025-2026 Şükrü Şankaya Sezonu, hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak.
EFA, SAL’I KOVALAYACAK
6 gruptan oluşan 1. Amatör Küme de 51 takım mücadele edecek. Mustafakemalpaşa’yı 1. Amatör Küme de temsil eden tek takım olan EFA 14 Eylül, 8 takımlı 4. Grup’ta yer aldı. EFA’nın rakipleri Yüzüncü Yıl Nilüfer, Karacabey Gençlerbirliği, Emek, Mudanya ALTAİ, Soğukkuyu, Elmasbahçeler ve Akçalar oldu. EFA, sezonun açılış mücadelesinde, 14 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Fevzi Dede Sahası’nda Karacabey Gençlerbirliği ile karşılaşacak.
Çift devreli lig usulünün uygulanacağı sezon 14 hafta sürecek. 2. Amatör Küme’den toplam 13 takım bir üst lige çıkacak. Sezonu gruplarında ilk iki sırada tamamlayan ekipler, Süper Amatör Küme’ye (SAL) direkt çıkma hakkı elde edecek.
5 TAKIMDA HEDEF BİR ÜST LİGE ÇIKMAK
5 gruptan oluşan 2. Amatör Küme de ise 39 takım mücadele edecek. Mustafakemalpaşa’yı 2. Amatör Küme de temsil eden 5 takım Mustafakemalpaşa 2014, Çimen, Tepecik, Gelişim ve Selimiye oldu. Mustafakemalpaşa temsilcileri, Karacabey Damlaspor ve Balkanspor ile birlikte 7 takımlı 5 Grup’ta yer aldı.
Gelişimspor, sezonun ilk mücadelesinde Balkanspor’la, Çimen ise Damlaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Mustafakemalpaşa 2014 ise sezonun ilk derbi maçında Selimiye’ye karşı ev sahibi olarak sahaya çıkacak. Tepecik ilk haftayı bay geçecek. Maçlar, 15 Mart Pazar günü saat 15.00’te oynanacak.
14 hafta sürecek sezonda toplam 7 takım 1. Amatör Küme’ye yükselecek. 5. Grup lideri doğrudan üst lige çıkarken, gruplarını ikinci sırada tamamlayan 5 takım arasında oynanacak tek devreli lig sonunda ilk 2 ekip daha 1. Küme’ye yükselecek.
