Mustafakemalpaşa’da yüzlerce esnafa ev sahipliği yapmasının yanı sıra araç ve yaya trafiğinin en yoğun hissedildiği arter olan Bursa Caddesi’nde uzun süredir beklenen altyapı çalışmalarında ilk kazma vuruluyor.
SANCILI SÜREÇ İKİ ETAPTA TAMAMLANACAK
11 Ağustos’ta başlaması planlanan çalışmalar, BUSKİ’nin Çınarcık-Dobruca hattı alternatif su projesi nedeniyle ertelenmesinin ardından 15 günlük gecikmeyle yarın (27 Ağustos) start alacak. İlk etap çalışmaları, Hallaçoğlu Kavşağı önünden başlayarak Öğretmenevi’ne kadar sürecek. Bu bölümün bitirilmesi sonrası ikinci etap olan Adnan Menderes Meydanı-Köprübaşı arasında altyapı yenileme çalışmaları yapılacak.
ÇALIŞMALAR 4 AY SÜRECEK, ALTERNATİF YOLLAR HAZIRLANDI
Çalışmaların yaklaşık 4 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu süreçte trafik akışında sorun yaşanmaması için alternatif yollar belirlendi. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, bugün itibarıyla güzergâhlarda işaretleme çalışmalarını başlattı.
Yetkililer, altyapı çalışmaları süresince trafiğin aksamaması için titizlikle hazırlanan planın uygulanacağını ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.