
Mustafakemalpaşa’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programı, Ramazan Bayramı tatilinin ardından gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.30’da yapılan programa Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Başsavcı Vekili Gökberk Kublay, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi (TABAL) tarafından hazırlanan program, resim sergisinin açılışıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan TABAL Müdür Yardımcısı Didem Coşkun, Çanakkale Zaferi’nin milletin birlik ve beraberliğinin en güçlü göstergesi olduğunu vurguladı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ne ilişkin HOBA Projesi kapsamında düzenlenen ‘Seyit Onbaşı Gülle Atma Yarışması’nda derece elde eden liseli öğrencilere ödülleri verilirken, okul korosunun seslendirdiği türküler ve Çanakkale Savaşı belgeseli programa anlam kattı.

TABAL öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği ‘Çanakkale Geçilmez’ temalı tiyatro ve oratoryo gösterisi ise izleyicilere duygu dolu anlar yaşatırken, büyük beğeni ve alkış topladı.


Çanakkale ruhunu yeniden yaşatan gösteriyi başarılı bir performansla sahneleyen öğrenciler, tam not aldı.

Programın ardından sahneye çıkan protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

