uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

CEYHAN’LA İKİNCİ DÖNEM

CEYHAN’LA İKİNCİ DÖNEM


17.02.2024 14:31 | Son Güncellenme: 17.02.2024 15:28
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa’da 1982 yılında kurulan S.S. Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’na yeniden İsmail Hakkı Ceyhan seçildi. Tek adaylı kongrede, başkanın görev süresi ve Küçük Sanayi Sitesi’nin Güllüce Mahallesi karşısındaki bölgeye taşınmasına ilişkin tartışmalar yaşandı. 

Mustafakemalpaşa S.S. Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’nin 4 yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda yeni dönem başkan ve yönetimi belirlendi.

17 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan kongreye, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci, CHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı İsa Söğüt, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Sedat Sevim, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte kooperatif üyeleri katıldı.

‘KÜÇÜK SANAYİ BÜYÜK KATMA DEĞER SAĞLIYOR’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede divan başkanlığını Erhan Onar yaparken, açılış konuşmasında genel kurula hitap eden Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ceyhan, farklı sektörlerde 350 esnafın hizmet verdiği sanayinin Mustafakemalpaşa’ya en büyük katma değer sağlayan yapı olduğunu söyledi. 2020 yılında göreve geldiklerini hatırlatan Ceyhan; “Bu süre içinde sanayimizin gelişmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Özellikle pandemi sürecinde zor günler yaşamamıza rağmen esnaflarımızın işletmelerini açık tutması için mücadele ettik. Esnafımıza, çiftçimize yardımcı olduk. Sanayi içindeki altyapı ve asfaltlama çalışmaları da sürüyor. İnşallah sanayimiz daha güzel ve canlı olacak. Tüm üyelerimize destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖREV SÜRESİ İÇİN OYLAMA

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edildiği kongrede 351 üyeli kooperatifin tek adaylı seçimi, açık oylama ile yapıldı. İsmail Hakkı Ceyhan, oy birliği ile 2. dönem için tekrar seçilirken, başkanlık sürecinin 2 veya 4 yıl olması talebi ise genel kurulun oyuna sunuldu. Kooperatifin önceki dönem başkanlarından Şeref Erdoğan, başkanlık sürecinin 2 yıl olmasını talep etti. Oylamada 13’e karşılık 17 oyla Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’nde başkanlık görevinin 4 yıl olması kararlaştırıldı.

İsmail Hakkı Ceyhan başkanlığındaki kooperatif yönetim kurulu üyeleri Mustafa Boz, Ahmet Açıkgöz, Gökhan Deniz, Erol Elbirlik, Ali Karaabalı ve Taner Özten’den oluştu. Ali Korulu, Çetin Okdemir ve Yusuf Kınay ise denetim kuruluna seçildi.

GÜLLÜCE TARTIŞMASI

Genel Kurul’da tartışılan bir diğer gündem dışı konu ise Güllüce Mahallesi karşısında bulunan ve geçtiğimiz aylarda satışı gündeme gelen parseller oldu.

Kongrede söz alan Şeref Erdoğan, 2014’te yürürlüğe giren Büyükşehir Belediye Yasası’nın ardından Güllüce Mahallesi’nin tüzel kişiliğinden çıkarak Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilen OSB’deki 400 dönümlük alanın, taslak projesi hazırlanan ‘Orta Ölçekli KOBİ Organize Sanayi ve Ticaret Alanı’ olarak değerlendirilmesi için belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve sanayi esnaflarından Vahdettin Sevim, söz konusu projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bazı esnaflar ise taraf olmalarına rağmen ilgili girişim ve gelişmelerden habersiz olduklarını, projenin gerçekleşmesi durumunda sanayideki esnafların mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.   

Weltew Home Mustafakemalpaşa