Mustafakemalpaşa’da, bu yıl 28.’si düzenlenen Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında sahnelenen ‘Merhaba Gölgem’ adlı oyun, izleyicilerden tam not aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı iş birliği ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin (ASSİTEJ) sanatsal desteği ile düzenlediği 28. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, çocuk ve gençlere eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşattı. Özbekistan’ın Kaşkadarya Vilayeti Kukla Tiyatrosu, ‘Merhaba Gölgem’ adlı oyunuyla Mustafakemalpaşa Kültür Merkezi’nde sahne aldı.
Çocuk tiyatrosuna getirdiği çağdaş, yenilikçi üslup ve yurtdışında da yönettiği çocuk oyunlarıyla ses getiren Nurhan Uslu’nun yönettiği Tiyatro Keyfi yapımı, pedagog onaylı çocuk oyunu, 3 yaş üstü çocuklar için hem eğlenceli, hem hayal dünyalarını geliştirici, hem de oldukça eğitici ögeleri sahneye taşıdı. Çocuksu bir bakış açısı ile akıl ve ruhun çatışmasının anlatıldığı ve gölge tekniğinden faydalanılan oyunda, bir çocuğun hayal dünyasında canlandırdıkları ile gerçek dünyada üstüne düşen sorumlulukların karşılaştırılması anlatıldı. Gölgesiyle tanışan çocuğun, yavaş yavaş ona alışarak, önce oyunlar oynamaya başlaması sonra da içinde hayvanların, çiçeklerin ve tüm doğanın olduğu düşsel bir yolculuğa çıkması ile taçlanan oyun, büyük beğeni kazandı.