uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4851
EURO
34,7549
ALTIN
2.401,75
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
21°C

‘EKONOMİ VE KATILIM ORANI SONUÇLARI ETKİLEDİ’

‘EKONOMİ VE KATILIM ORANI SONUÇLARI ETKİLEDİ’


04.04.2024 14:30 | Son Güncellenme: 04.04.2024 15:19
A+
A-
  • Cumhur İttifakı’nın MHP’li Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.
  • Seçimlere katılım oranının düşük olduğunu hatırlatan Beygirci, Mustafakemalpaşa’da 12 binin üzerinde seçmenin sandığa gitmediğini belirterek; “Bu durum, aldığımız oy miktarına ve oranına bakarak ilçemizdeki seçim sonuçlarının farklı tezahür etmesine sebep olmuştur. Sandığa gitmeyenlerin hangi maksatla gitmediklerini tahmin etmemek zor olmasa gerek. Ekonomik şartların toplum nezdinde ne derece tepkiler yarattığını bu tablolara baktığımızda ülke genelinde açık bir şekilde görüyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın MHP’li Adayı olarak yarışan Ahmet Beygirci; “Milletimizin sandık aracılığı ile vermiş olduğu mesaj gayet açık ve nettir” dedi.

Belediye Başkanı seçilen CHP Adayı Şükrü Erdem’i kutlayan MHP Adayı Ahmet Beygirci, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, ekonomik şartların toplum nezdindeki etkisine ve seçime katılım oranının azlığına dikkat çekti.

‘KATILIMIN AZ, HATALARIN YÜKSEK OLDUĞU BİR SEÇİM YAŞADIK’

Beygirci; “Demokrasinin en önemli yapı taşı olan 31 Mart 2024 yerel seçimlerini Cumhur İttifakı olarak bitirmiş bulunmaktayız. Uzun bir seçim maratonunda her daim yanımızda olan desteğini ve duasını her zaman yanımızda hissettiğimiz tüm dostlarımıza ve bizi oylarıyla destekleyen tüm hemşehrilerime teşekkürü bir borç bilirim. Sonuçlar açısından baktığımızda bugüne kadar gerçekleşen seçimlerde oluşan tabloların çok farklı taraflarını ve genel siyasetin yerelde bu kadar etkili olduğunu bu seçimde tam olarak görmüş olduk. Böylesine zorlu bir dönemde yapmış olduğumuz çalışmalardan hiçbir zaman şüphemiz olmadan bugünlere geldik. 31 Mart seçimlerinin kesinleşen tablosuna baktığımızda, önceki seçimlere göre değerlendirme yaptığımız takdirde katılım oranının düşük ve hataların yüksek olduğunu hepimiz aşikar bir şekilde görmüş olduk. Ekonomik şartların toplum nezdinde ne derece tepkiler yarattığını bu tablolara baktığımızda ülke genelinde açık bir şekilde görüyoruz. Milletimizin sandık aracılığı ile vermiş olduğu bu mesaj gayet açık ve nettir” dedi.

‘DÜN NEREDEYSEK BUGÜNDE AYNI NOKTADAYIZ’

Ahmet Beygirci açıklamasında; “Bu mesaj neticesinde Mustafakemalpaşa’da 82.193 seçmenin olduğunu, bunun 70.131’inin sandığa giderek oy kullandığını ve 65.404 oyun geçerli olduğunu düşündüğümüzde yaklaşık olarak 12 bin üzerinde seçmenin sandığa gitmeyerek, aldığımız oy miktarına ve oranına bakarak ilçemizde ki seçim sonuçlarının farklı tezahür etmesine sebep olmuştur. Sandığa gitmeyenlerin hangi maksatla gitmediklerini tahmin etmemek zor olmasa gerek. Buradan çıkan sonuca bakarak ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmadan Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli’nin gösterdiği ülküde çalışmalarımız ve aziz milletimize hizmet mücadelemiz kendi nazarımda ilçemiz için devam edecektir. Seçimde siyasi partilerden aday olarak üstün cesaret örneği gösteren tüm adayları almış oldukları sonuçlar çerçevesinde tebrik ediyorum ve bundan sonraki yaşantılarında hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı olarak seçilen Sn. Şükrü Erdem’i tebrik ediyor ve ilçemiz için hayırlı çalışmalar diliyorum. Bununla birlikte bugüne kadar devam etmiş olan hizmet ve memleket aşkımız neticesinde dün neredeysek bugünde aynı noktada olduğumuzu belirtmek isterim. Sanmasınlar yıkıldım, sanmasınlar ben çöktüm, bir başka bahar için sadece yaprak döktüm” ifadelerine yer verdi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa