uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMALARI BAŞLADI

KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMALARI BAŞLADI



Kervan Mobilya
12.09.2025 10:00 | Son Güncellenme: 12.09.2025 11:41
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı etkinlikleri başladı.

10-14 Eylül tarihleri arasında Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan mütevazı kutlama programı kapsamında ilk olarak, Kültür Merkezi’nde Geleneksel El Sanatları Sergisi açıldı. Kurtuluş yıldönümü kutlamalarının kültürel ayağını güçlendiren etkinliklerden biri olarak dikkat çeken sergi, el emeği göz nuru ürünlerle ziyaretçilerini sanat ve kültür dolu bir yolculuğa çıkardı.

Belediye Başkanı Şükrü Erdem’de serginin açılışına katılarak, farklı sanat dallarıyla oluşturulan eserleri yakından inceledi.

Kutlamalar kapsamında Adnan Menderes Meydanı da coşkulu bir gençlik konserine ev sahipliği yaptı. Serkan Kavuşan ve Orkestrası’nın sahne aldığı konserde müzisyenler, sevilen şarkılarla geceye renk kattı. Kutlama etkinlikleri, 13 Eylül Cumartesi saat 20.30’da Balkan Göçmenleri Halk Dansları Ekibi ve Kurtuluş Konseri ile devam edecek.

Belediye Orkestrası ve Belediye Korosu’nun da sahne alacağı program, Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Resmi kutlama töreni, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluş günü olan 14 Eylül Pazar saat 11.00’da Cumhurluk Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Aynı gün Şehitlik Anıtı Ziyareti, kortej yürüyüşü, mevlit programı ve peynir tatlısı ikramı yapılacak. Akşam saat 20.30’da ise Adnan Menderes Meydanı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Kuvayı Milliye Destanı’ gösterisi, halk oyunları ekiplerinin performansları ve çeşitli müzik grupları sahne alacak.

Kirmasti Kervan