
Mustafakemalpaşa’da yeni bir mehter takımı kurulması için ilk adım atıldı.
2010 yılında Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde ilk kez kurulan mehteranın yeniden canlanması için bu kez Kültür ve Sanat Derneği kolları sıvadı. Tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasını amaçlayan dernek, gönüllülerden oluşacak mehter takımı için çalışmalarına başladı. AK Parti Başkanı Mutlu Turgut ve Kültür-Sanat Derneği Başkanı Zafer Uğur’un da katıldığı ilk toplantıda ekip, enstrüman temini, eğitim süreci ve repertuvar hazırlıkları kapsamında değerlendirmelerde bulundu.
‘Lalaşahinpaşa Mehter Takımı’ adını alacak yeni oluşumun, Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde kurulması kararlaştırıldı. Yeni mehteranın başında, bu alanda tecrübesiyle öne çıkan Sedat Sevim olacak. Şimdilik 12 kişiden oluşan mehteranın üye sayısı arttırılacak, çalışmalar ise Öğretmenevi bahçesindeki salonda yapılacak.
İstişare toplantısına katılan AK Parti Başkanı Mutlu Turgut, ecdadın asırlardır gönülleri coşturan mehter geleneğinin Mustafakemalpaşa’da yaşatılmasına destek olacaklarını söylerken; “Sanatımıza, kültürümüze ve bu kutlu mirasımıza verdikleri kıymetli destekten dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
2026 yılı Mayıs ayında sahaya çıkması planlanan yeni mehter takımı, başta milli bayramlar, resmi törenler ve kültürel etkinlikler olmak üzere birçok organizasyonda Mustafakemalpaşa’yı temsil edecek.