uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,9791
EURO
50,9241
ALTIN
7.139,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
10°C

MADEN ŞEHİTLERİ DERNEĞİ KONGREYE GİTTİ

MADEN ŞEHİTLERİ DERNEĞİ KONGREYE GİTTİ



17.12.2024 11:00 | Son Güncellenme: 17.12.2024 11:18
A+
A-
  • Genel Merkezi Mustafakemalpaşa’da bulunan Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’nde Genel Başkan Nihat Hanay, kongrede güven tazeledi.

Mustafakemalpaşa’da 19 Aralık 2009’da 19 maden işçinin ölümüyle sonuçlanan kömür ocağı faciasının ardından ülke genelindeki maden kazalarında hayatını kaybeden emekçilerin anısını yaşatmak ve madenci ailelerine destek vermek amacıyla 2012’de kurulan Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği, 5’inci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Kongrede divan başkanlığını Muzaffer Aydın, katip üyelikleri de Hüseyin Altıntaş ve Ekrem Yoldaş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddeleri görüşülerek oylandı.

Faaliyet raporunun kabul edilerek, derneğin gelecekteki hedeflerinin görüşüldüğü kongre de daha sonra başkanlık seçime geçildi. Kongreye tek aday olarak giren mevcut Başkan Nihat Hanay, oyların tamamını alarak bir kez daha bu göreve getirildi.

Toplantıda konuşan Başkan Nihat Hanay, maden ocaklarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sahip çıkmak için faaliyette bulunduklarını söylerken, özellikle çocukların eğitimine odaklandıklarını kaydetti. Hanay; “Kongremize iştirak eden tüm üyelerimize ve derneğimizin hizmet alanının yayınlaştırılması için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nihat Hanay başkanlığındaki Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği’nin yönetimi Hüseyin Ucuz, İhsan Keçeci, Ayşe Banbal ve Nevriye Kuşoğlu’ndan oluştu. Denetleme kurulunda ise Ekrem Yoldaş, Hanife Arabacı ve Eyüp Turhan görev aldı.