
Mustafakemalpaşa’da mezarlık yer bedelleri dudak uçuklattı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Aralık-2024 tarihli kararının ardından Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün 2025 yılını kapsayan hizmet ücret tarifesi de zamlandı. Belirlenen yeni tarifeye göre boş mezar yeri fiyatları bulunduğu gruba göre değişiklik gösterdi.
ADİLE MEZARLIĞI’NDA FİYATLAR FIRLADI
Fiyatlandırma kapsamında, 13. Grup’ta bulunan merkez Adile Mezarlığı’nda, mezar yeri satın almak isteyenler 75 bin TL ödeyecek. Çocuk mezarları içinde aynı tarife uygulanacak.
14. Grup’taki Lalaşahin Mezarlığı’nda ise bu ücret 1.100 TL’ye çıkarken, çocuk mezarları içinse 550 TL oldu. Kırsal mahallerde ise mermer mezar yapımı için 550 TL alınacak.
ÜCRETSİZ HİZMETLER
Cenaze, daha önceden ölmüş bir yakınının üstüne defin edilmesi talep olunursa, ikinci defnin yapılabilmesi için en son gömü tarihinden asgari 5 yıl geçme şartı aranıyor. Ayrıca mezar yerinin de satın alınmış olması, bunun için de mezar yeri kullanma belgesi aslının ibrazı gerekiyor.
Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından sağlanan gasilhane, yıkama, kefen, organ gömüsü, tahta ve mezar kazısı, Bursa içine ve dışına nakil, tabut, tahnit-ilaçlama, bir takım cenaze tabut örtüsü hizmetleri tamamen ücretsiz veriliyor. Şehit anne, baba, eş ve çocukları ile gazilerin vefat etmeleri halinde define açık mezarlıklardan istenen yerde ücretsiz defin sağlanıyor.
YENİ TARİFLER
2025 yılı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Hizmetleri Ücret Tarifesi’ne göre, 2024 yılında 13 bin 500 TL olan mezar yeri inşaat çalışma ruhsatı (yıllık) 20 bin TL, 1.150 TL olan mezar yeri inşaat çalışma ruhsatı (günlük) bin 750 TL oldu. Günlük mezar yeri inşaat çalışma ruhsatı (çocuk) ise 550 TL’den 800 TL’ye zamlandı. Mezar bakım, çiçek ve ağaç dikimi (yıllık) ise 11 bin TL’den 16 bin 500 TL’ye yükseltildi. Hayrat çeşme yapımı ücreti ise 41 bin TL‘den 60 bin TL’ye çıkarıldı.