uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,2334
EURO
34,7646
ALTIN
2.457,17
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

MUSTAFAKEMALPAŞALI ÖĞRENCİYE FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

MUSTAFAKEMALPAŞALI ÖĞRENCİYE FOTOĞRAF ÖDÜLÜ


27.04.2024 12:10 | Son Güncellenme: 27.04.2024 12:17
A+
A-

Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencisi Ela Nur Teker, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında Türkiye 3.’lüğünü kazandı.

Genç fotoğrafçı, insan ve tabiat temalı ‘Zamanı Durduranlar Fotoğraf Yarışması’nda elde ettiği başarının ödülünü Ankara’da aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce insan ve tabiat temalı ‘Zamanı Durduranlar’ fotoğraf yarışması için düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. MEB Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törene Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Kemal Şamlıoğlu ve Nazif Yılmaz ile yarışma jürisi, derece alan öğrenciler, veliler ve diğer davetliler katıldı.

2024 yılı Ocak ayında duyurusu yapılan fotoğraf yarışmasıyla öğrencilerin dünyasını dolduran, ufuklarını açan, kültür seviyelerini yükselten ve insani değerleri özümsemelerini sağlayan milli ahlak görüşü inşa edilirken, insan ile tabiatın kökenleri ve doğası üzerine derinlemesine düşünmelerini sağlayarak tabiatla insan arasındaki ilişki üzerine bir farkındalık oluşturulması hedeflendi.

GENÇ FOTOĞRAFÇIYA 3.’LÜK ÖDÜLÜ

Yarışmada, değerlendirme komisyonları tarafından seçilen 47 il birincisi eser, akademisyenler ve alanında uzman öğretmenler tarafından değerlendirildi.

 Değerlendirme neticesinde İstanbul- Sancaktepe Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan MTAL’den Sena Nur Kural, birinci, Konya-Seydişehir Saliha-Mehmet Ulaşan MTAL’den Onur Alp Kırkaş, ikinci, Bursa-Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun MTAL’den Ela Nur Teker ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Adapazarı MTAL öğrencisi İnas Ather de mansiyon ödülü aldı.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, yarışmanın öğrencilerin insanlık ve tabiat arasındaki ilişkiyi anlamalarını sağlamakla birlikte fotoğraf sanatının evrensel diliyle eserler sunulduğunun altını çizdi. Türkiye genelindeki yarışmada derece kazanan eseri sergilenen Nilüfer Hatun MTAL 11-E sınıfı öğrencisi Ela Nur Teker’e törende teşekkür belgesi verilirken, fotoğraf makinesi hediye edildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa