
Mustafakemalpaşa’daki okullarda, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu’ konulu yazısı doğrultusunda tüm temel eğitim ve öğretim kurumlarında bugün anma programı düzenlendi. Eğitim kurumlarında ilk derse başlamadan önce öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

53 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği felaketin üçüncü yılında hayatını kaybeden vatandaşlar anılarak, birlik ve beraberlik duyguları canlı tutuldu. Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Sedat Karan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen anma programına katılırken, diğer okullarda düzenlenen programlara ise şube müdürleri iştirak etti.

ÖĞRENCİLER ACIYI PAYLAŞTI
Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu’nda, üzerinde ‘Asrın Felaketini Unutmadık-6 Şubat 2023’ yazılı anı panosu açıldı. Acıyı simgeleyen siyah pano üzerine öğrenciler çiçek bırakırken, hazırlanan pankartlarda ise ‘Deprem Değil, İhmal Öldürür’ ve ‘Sağlam Ev, Sağlam Gelecek’ mesajları verildi.

ASRIN FELAKETİ MİLYONLARI ETKİLEDİ
Türkiye, üç yıl önce 6 Şubat’ta saat 04.17’de Pazarcık’ta 7,7; saat 13.2’te ise Elbistan’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı.

Toplam 120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremler, 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açtı. Afet sonrası ilan edilen 7 günlük milli yas ve OHAL süreciyle birlikte, devletin tüm imkanları seferber edildi.
Asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.
