
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detaylarının açıklandığı ‘Yüzyılın Konut Projesi’ne ilişkin örnek dairler gün yüzüne çıktı.
YER İÇİN PLANLAMA SÜRÜYOR
AK Parti Mustafakemalpaşa Başkanı Mutlu Turgut’un, proje kapsamında Mustafakemalpaşa’ya da 750 adet konut inşa edileceğini duyurmasının ardından tüm gözler bu evlerin hangi bölgeye yapılacağına çevrildi. Dev projenin yapımı için henüz net bir alan belirlenmezken, planlamanın önümüzdeki dönemde tamamlanarak, konut alanın netleşmesi bekleniyor.

KONUTLAR, YATAY MİMARİYE SAHİP OLACAK
Öte yandan, proje kapsamında tasarlanan örnek konutlar da görücüye çıktı.
2+1 ve 1+1 dairelerden oluşan konutlar, yatay mimariye sahip ve geleneksel dokusuna uygun olarak planlandı. 80 ve 65 metrekarelik dairler 2+1, 55 metrekarelik daireler ise 1+1 olacak.
Depreme dayanıklı, tünel kalıp sistemiyle inşa edilen örnek konutlar, ısı, ses ve su yalıtımlı olarak tasarlandı. Kiler dolabı, ebeveyn banyosu, duşa kabin gibi detayların dikkati çektiği örnek dairelerde mutfak, bir arada ya da ayrı olarak inşa edildi. Konutların çevresine oturma alanları, çocuk oyun parkları ve otopark gibi sosyal donatılar da yapılacak.
DEVLET GÜVENCESİYLE 240 AY VADE
Mustafakemalpaşa’daki 1+1 konutlar 1 milyon 800 bin TL, 65 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 200 bin TL, 80 metrekarelik 2+1’ler ise 2 milyon 650 bin TL’den satışa sunulacak. Taksitleri ise 1+1 konutların 6 bin 750 TL, 65 metrekarelik 2+1’lerin 8 bin 250 TL, 80 metrekarelik 2+1’lerin ise 9 bin 938 TL olacak. Konutlar, devlet güvencesiyle yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeyle satılacak.
BAŞVURULAR 10 KASIM’DA
Projede şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler, gençler ile 3 ve daha fazla çocuğu bulunan aileler için özel kontenjan oluşturuldu.
Bu kapsamda şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ve gaziler ile engellilere yüzde 5, 3 ve daha fazla çocuklu ailelere yüzde 10, emekliler ve 18-30 yaş aralığındaki gençlere de yüzde 20 kontenjan ayrıldı. Projeye başvurular, 10 Kasım-19 Aralık tarihlerinde alınacak. İnşa ve ihale süreci kasımda başlayacak projede ilk kuralar Aralık’ta çekilecek.
Konutların teslimatlarının ise Mart 2027 itibarıyla başlaması öngörülüyor.