uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

OSMANLI’NIN AVRUPA MİRASI TANITILIYOR

OSMANLI’NIN AVRUPA MİRASI TANITILIYOR


11.01.2021 13:15 | Son Güncellenme: 13.08.2021 13:16
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa toprakları üzerindeki hakimiyeti süresince inşa ettiği sosyal ve kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtmak amacıyla projelendirilen, ‘Reflections of the Ottoman Empire’ (Osmanlı İmparatorluğu’nun Yansımaları) isimli uluslararası eTwinning projesi, farklı etkinliklerle devam ediyor.

Öğrenciler de hem tarih bilinci oluşturmak hem de Osmanlı’nın Avrupa’daki hakimiyet sahasında oluşturduğu ve bugüne miras kalan sosyal ve kültürel değerleri tanıtmak amacıyla düzenlenen proje, Türkiye’den 9, Azerbaycan’dan 1 ve Hırvatistan’dan 3 okulun katılımıyla sürüyor.

2020 Eylül ayı itibariyle faaliyetlerine başlayan ‘Reflections of the Ottoman Empire’ adlı eTwinning çalışması, Türkiye, Azerbaycan ve Hırvatistan’dan projeye dahil olan okullarla beraber aylık olarak belirlenen etkinlikler, işbirliği içerisinde yürütülüyor.

Proje dahilinde Osmanlı İmparatorluğu’nun Türkiye ve Avrupa’daki eserleri farklı Web 2.0 araçları kullanılarak tanıtıldı.

Proje sonunda ortak bir ürün oluşturularak, yaygınlaştırma çalışmaları yapılacak.

Proje kapsamında şimdiye kadar Osmanlı Dönemi’ne ait yapılar ve sanat dalları tanıtılarak, tüm öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı bir çevrimiçi toplantıyla sanal müze gezisi etkinliği düzenlendi.

Ortak ürün çalışması kapsamında Osmanlı Dönemi’nde Balkanlarda yaşayan Türkler ve Balkan halkları arasındaki dostluğu anlatan bir hikaye yazma etkinliği, halen yürütülmekte olan faaliyetler arasında yer alıyor.

Uzaktan eğitim sürecinde düzenlenen çalışma, projede görev alan öğretmenler ve öğrencilerle aylık olarak çevrimiçi toplantılar düzenlenerek yürütülüyor.

Reflections of the Ottoman Empire adlı eTwinning projesinin, 2021 Ocak ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.