TFF 3. Lig’de yeni sezona galibiyetle başlayan Kırmızı Şimşekler, taraftara keyif ve umut verdi.
Mustafakemalpaşa’da Temmuz ayında futbola çağ atlatan imzaların atılmasının ardından Bursa Yıldırım Spor’un TFF 3. Lig yarışma haklarını, yeni adı ve logosuyla devralarak Burak Selamet başkanlığında 13 kişilik yeni bir yönetim oluşturan1923 Mustafakemalpaşa Spor, 8 Eylül Pazar günü oynadığı maçla, 15 yıllık aradan sonra profesyonel ligde boy gösterdi.
İLK MAÇA BÜYÜK İLGİ
Mustafakemalpaşa Atatürk Stadı’ndaki iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasına rağmen rakip Çankaya SK’nın itirazı üzerine sezonu Bursa’da açan Paşa, Minareli Çavuş Tesisleri’nde Başkent temsilcisini ağırladı. Mustafakemalpaşa Spor taraftarı maça büyük ilgi gösterirken tribünlerin tamamı doldu.
Çok sayıda kırmızı-lacivertli taraftarın yanı sıra protokolde tribündeki yerini alarak takıma desteğini gösterdi. 90 dakika susmayarak takıma destek olan taraftara en büyük hediyeyi 2-0’lık galibiyetle ‘Paşa’nın Askerleri’ verdi.
TEMKİNLİ BAŞLANGIÇ, NET GALİBİYET
Maçın ilk bölümünde iki takım da temkinliydi. 1923 Mustafakemalpaşa Spor, karşılaşmanın ilk ciddi atağında öne geçti. 14. dakikada Doğanay Kılıç’ın harika pasıyla hareketlenen Çağlar Özel, aşırtma vuruşla topu ağlara göndermeyi başarırken, gol sonrasında sevincini tribündeki taraftarlarıyla paylaştı.
Golün ardından konuk ekip Çankaya SK, topun hakimi olurken geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı ve ilk yarı 1923 Mustafakemalpaşa Spor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda skorun da avantajıyla daha özgüvenle oynayan kırmızı lacivertli temsilcimiz 55’te farkı ikiye çıkardı. Sağ taraftan Erdal Kaya’nın içeri çevirdiği topa düzgün bir vuruş yapan Kerem Yaşa meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Kalan dakikalarda skoru korumasını bilen Paşa sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.
Lige 3 puanla başlayan kırmızı lacivertli ekip, 2. hafta maçında 15 Eylül Pazar günü saat 16.00’da deplasmanda Alanya 1221 FK ile karşı karşıya gelecek.
BAŞKAN ERDEM’DEN YAKIN TAKİP
1923 Mustafakemalpaşa Spor’un ilk profesyonel maçını Belediye Başkanı Şükrü Erdem de yerinde izledi. Aynı zamanda 1923 Mustafakemalpaşa Spor Onursal Başkanı olan Şükrü Erdem, karşılaşmayı Kulüp Başkanı Burak Selamet, 2. Başkan Gökhan Demir, Karacabey Belediyespor Başkanı Ekrem Senal ile birlikte takip etti. AK Parti Başkanı Mutlu Turgut ve Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Coşkun Yavuz da mücadeleyi izleyenler arasındaydı.
Galibiyet sonrası soyunma odasına inen yönetim, takımla birlikte zafer coşkusu yaşadı. Teknik ekip ve futbolcuları tebrik eden yönetim, 20 bin TL’lik ikramiye sözü verdi.