uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

PAŞAKUT İLK KONGRESİNİ YAPTI

13.05.2025 10:00 | Son Güncellenme: 13.05.2025 15:30
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da geçtiğimiz Şubat ayında kurularak resmi faaliyetlerine başlayan Arama Kurtarma ve Acil Müdahale Derneği (PAŞAKUT) ilk kongresini gerçekleştirdi.

Öğretmenevi’nde yapılan tek listeli seçim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Deprem ve yangın gibi olası acil durumlarda arama ve kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra afetzedelere psikolojik destek sağlamak amacıyla kurulan PAŞAKUT kongresinde, Hüseyin Kınay derneğin faaliyet alanları ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  

35 üyeli derneğin seçiminde ise başkanlık görevine Recep Çetin getirildi.

Çetin; “PAŞAKUT, yurt içi ve yurt dışındaki doğal afetlerde, doğa sporları esnasında oluşabilecek kazalarda ve hayatın olağan akışında gerçekleşen acil durumlarda, yangın, trafik kazası, kayıp aramalarında ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde çalışacağız. Ayrıca, kentsel arama kurtarma, su üstü ve su altı arama, insan ve hayvan hayatını kurtarma faaliyetleri ile birlikte afet ve acil durumlara karşı toplumu bilinçlendirme faaliyetleri de yapacağız” dedi.

Recep Çetin başkanlığındaki derneğin yönetimi, İlkemir Ay (başkan yardımcısı), Ömürlü Akbaş (sekreter), Kaan Sürgit (sayman) ve Naci Aytiş ve Fatih Şahin’den (asil üyeler) oluştu.

Hüseyin Kınay, Adem Tunçer ve Hüseyin Tankız da denetim kuruluna seçildi.

Kirmasti Kervan