uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
37,9046
EURO
41,6561
ALTIN
3.715,04
BIST
9.860,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Parçalı Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C

SAYGI DEĞER OKURLARIMA ARZ-I HALİM VAR (2)

19.01.2025 09:00 | Son Güncellenme: 18.01.2025 14:04
A+
A-

Allah bizi, dünyevileşmiş, bencil, egoist, sadece kendisini düşünenlerden, mankurtlaşmış insan ve idarecilerden korusun. Aklı ve fikirleri emin insanlara ve bilhassa idarecilere kavuştursun.

Allah bizi, kadri kıymet bilmez insanlardan ve idarecilerden korusun, muhteris olanlardan, doymak bilmez, yiyici, israfı da marifet sayan idarecilerden korusun. Bu gibi insanları alkışlayanlardan da korusun.

Allah bizi, midesi ve gözü doymazlardan, şeref ve haysiyeti dikkate almadan, sadece kendisi için çalışanlardan korusun.

Allah bizi, layık olmayanların peşinde koşanlardan, toplumu manipüle edenlerden, yalakalık yapanlardan, haramzadelerden ve onların uygulamalarından korusun.

Allah bizi, yapamayacağı işleri vaat edenlerden korusun. Nitekim Allah buyuruyor ki, “Ey müminler, yapamayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz.” (Saff/2) Bu gibilerden de korusun.

Allah bizi, şereften, onurdan, ahlaktan yoksun bira- kanlardan korusun.

Allah bizi, inançlarımızı, milli ve manevi hassasiyetlerimizi bozmak için çalışanlardan korusun. Çünkü bunların nefsi taşkınlıkları ziyadedir. Fakir fukarayı düşünmez, sadece karındaşlarını, partidaşlarını, yandaşlarını düşünürler.

Allah bizi, sonradan görmelerden, hamakat içinde ömür sürenlerden, bilgisiz, tecrübesiz insanların tahakkümünden korusun.

Hiç kimse bulunmadık Hint kumaşı değil. İnsan olarak beşeriz, yanlış, hata yapmaya meyilliyiz. Mühim olan, yanlış ve hata yapanlar faturaya ödemeli.

Birkaçı hariç, tüm dünya devletlerinin oyunları, planları Türkiye üzerine olduğu meydanda. Bizleri bir kaşık suda boğmak için fırsat kollanıyor. Türk’e Türk’ten başka dost yoktur. Çünkü küfür tek millettir, bunu unutmayalım. Silkelenip kendimize gelelim, her şeyimiz yerli ve milli olsun. Birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun.

Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, diğer tüm cephelerde ve Kıbrıs’ta yedi düvele karşı mücadele etmiş, ‘vatan sevgisi imandandır’ inancıyla şehit ve gazi olup bu vatanımızı bizlere bırakmış olan Mehmetçiklerimizi, komutanlarımızı, genç ve yaşlılarımızı, kadın ve erkeklerimizi rahmetle, minnetle, şükranla, dua ile anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun, mekânları cennet olsun. Âmin.

“Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur, çünkü Türk ile savaşırsın.”

(Fatih Sultan Mehmet Han)

Selam olsun birlikte yola çıktıklarını yolda bulduklarına satmayanlara.

Selam olsun kalbi, gönlü güzel olan insanlara. Selam olsun kinden uzak duran, milletini, memleketini, bayrağını seven insanlara. Selam olsun her şeyi nefsi için değil, Allah için yapanlara. Selam olsun Allah için bir araya gelip, hayırlı iş yapanlara. Selam olsun Allah için bir birini sevenlere. Selam olsun hakla batılı ayıranlara ve hakka tabi olanlara.

George Orwell’dan anlamlı bir söz; “Sizi önce bir tas çorbaya muhtaç hale getirecekler, sonra bir tas çorba vererek oyunuzu isteyecekler.”

Hepimizin yüzü güleceği, tebessümlü, huzurlu, adil paylaşımlı, bereketli, hayırlı haftalar diliyorum.

NOT: Makalemin bir kısmı, İsmail Müftüoğlu’nun 14.01.2025 Salı tarihli makalesinden istifade edildi.

Yazarın Diğer Yazıları
Kirmasti Kervan