uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

SOSYAL RİSK OLUŞTURAN METRUK BİNALAR YIKILIYOR

SOSYAL RİSK OLUŞTURAN METRUK BİNALAR YIKILIYOR



Kervan Mobilya
03.09.2025 12:00 | Son Güncellenme: 03.09.2025 12:16
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da can ve mal kaybına neden olacak şekilde çökme tehlikesi bulunan ve sosyal risk oluşturan metruk binalar, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından tek tek yıkılıyor.

Güvenlik ve sağlık açısından risk taşımasının yanı sıra şikâyetlere yol açan harabe haldeki bir bina daha tarihe karıştı. Lalaşahin Mahallesi’ndeki Silahtaroğlu Konağı’nın ardından Dere Mahalle’deki terk edilmiş bir yapıda geçtiğimiz aylarda yıkım işlemi uygulayan Mustafakemalpaşa Belediyesi, son olarak Sabribey Mahallesi Keresteciler Arka Sokak No: 27-29 adresinde bulunan zemin+2 katlı kargir yapı için, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından alınan yıkım kararı sonrası harekete geçti.

VATANDAŞ YIKIMLARDAN MEMNUN

Taş Mektep yanındaki 101 ada 20-21 parselde bulunan uzun yıllardır terk edilmiş eski bina, güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı.

Bir takım kimseler tarafından uyuşturucu madde ve alkol kullanımı için mesken edinildiği bildirilen binanın yıkımının ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi. Metruk binanın yıkılmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, hem çirkin görüntünün ortadan kalktığını hem de mahallenin daha güvenli hale geldiğini söyledi. 

TESPİT EDİLEN METRUK BİNALAR KARARLI ADIMLARLA YIKILACAK

Belediye Başkanı Şükrü Erdem; “Hemşehrilerimizin güvenliği bizim için her şeyden önemli. Yıllardır atıl durumda kalan metruk bina, ekiplerimizin çalışmasıyla yıkıldı. Daha temiz, daha güvenli bir ilçe için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevresindekiler için tehlike oluşturan ve uzun süredir kimsenin yaşamadığı binalarda, mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda yıkım süreçlerine devam edecek. Metruk binaların tespit edilmesi sonrası mülkiyet sahipleri ile görüşmeler yapılarak yıkımlar için yasal süreç başlatılacak.

Kirmasti Kervan