uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
37,9928
EURO
41,0469
ALTIN
3.691,02
BIST
9.545,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

SULAMA KANALLARINA GİRMEK YASAK!

SULAMA KANALLARINA GİRMEK YASAK!



Kervan Mobilya
28.05.2024 14:30 | Son Güncellenme: 28.05.2024 14:38
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa Sulama Birliği Başkanı Dursun Yalci, 2024 yılı sulama sezonunun başladığını hatırlatarak, güvenlik ve emniyet tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Yalci, her ne amaçla olursa olsun sulama birliklerine devredilen baraj, göl, gölet, akarsu, sulama ve tahliye kanalı, regülatör, su iletimi deşarj veya taşkın kontrol tesisleri, sel kapanı vb. alanlarda serinlemek veya su alıcısı aldırmak gibi sebepler de dahil olmak üzere sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu duyurdu.
MUSTAFAKEMALPAŞA SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI DURSUN YALCİ

Mustafakemalpaşa Sulama Birliği Başkanı Dursun Yalci, havaların ısınmasıyla birlikte baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, sulama kanalı gibi su depolama ve iletim tesislerine serinlemek ve yüzmek için giren vatandaşları uyardı.

GÜVENLİK VE SU TASARRUFU UYARISI

2024 yılı sulama sezonuna Mustafakemalpaşa Sulama Birliği olarak Sol Sahil-Sağ Sahil ve Üçbeyli Pompaj Sulaması olarak başladıklarını belirten Dursun Yalci; “2024 Yılı sulama sezonu sonuna kadar her ne amaçla olursa olsun sulama birliklerine devredilen baraj, göl, gölet, akarsu, sulama ve tahliye kanalı, regülatör, su iletimi deşarj veya taşkın kontrol tesisleri, sel kapanı vb. alanlarda, ‘DSİ Genel Müdürlüğü Su Yapılar Koruyucu Güvenlik Tedbirleri Yönetmeliği’, ‘6172 Sayılı Sulama ilgili maddeleri gereğince gerekli Birlikleri Kanunu’ ve ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun’ kapsamında yüzme alanı olarak belirlenen alanlar dışında kalan yerlerde suya girmek tehlikeli ve yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Ayrıca, yaşanabilecek boğulma vakalarından da birliğimiz sorumlu olmayacaktır” dedi.

2024 yılı sulama sezonunun tüm üreticilere bereket getirmesini temenni eden Yalci, ayrıca su kullanımı konusunda da üreticilere tasarruf çağrısında bulundu.

YETKİLİLER, SU DEPOLAMA VE İLETİM TESİSLERİNİN SERİNLEMEK İÇİN SON DERECE UYGUNSUZ ALANLAR OLDUĞUNU, BU TESİSLERE GİRİLMESİNİN ÖLÜMCÜL NEDENLER DOĞURDUĞUNU VURGULADI.
Kirmasti Kervan