uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
38,0108
EURO
41,1681
ALTIN
3.718,94
BIST
9.630,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C

SUUÇTU EKOTURİZM, DOĞASEVERLERİN CEBİNDE

SUUÇTU EKOTURİZM, DOĞASEVERLERİN CEBİNDE



Kervan Mobilya
11.03.2025 14:15 | Son Güncellenme: 11.03.2025 16:58
A+
A-
  • Orman Genel Müdürlüğü, ‘Benim Ormanım’ uygulaması ile Mustafakemalpaşa’nın hem süsü hem de gücü niteliğindeki Suuçtu Ekoturizm Alanı’nı doğaseverlerin ‘cebine’ taşıdı.

Mustafakemalpaşa’nın ekolojik ve biyolojik zenginliğinin, rekreaktif dinlenme ve macera alanlarıyla buluştuğu ‘Suuçtu Ekoturizm Alanı, Doğa Yürüyüş Yolu ve Bisiklet Parkuru’, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) devreye aldığı ‘Benim Ormanım’ mobil uygulamasının içinde yer aldı.

Suuçtu Tabiat Parkı girişinden başlayarak, son kısmı Muradiye Sarnıç Sosyal Tesisleri’ne varan 3.230 metre uzunluğundaki rotaya ilişkin her türlü bilgi doğaseverlerle buluşturuldu.

Doğal kaynaklarla uyumlu ve sürdürülebilir bir turizm anlayışını ifade eden ekoturizm, şehir nüfusunun doğaya artan ilgisiyle birlikte bu hizmetlere olan talebi de arttırıyor.

2019-2023 ve 2024-2028 Stratejik Planları doğrultusunda bu talepleri karşılamak amacıyla ekoturizm alanlarını yaygınlaştırmayı hedef olarak belirleyen Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Türkiye genelindeki orman parkı ve ekoturizm rotalarını ‘Benim Ormanım’ adlı mobil uygulamasında buluşturdu. 2017 yılında ilk kez oluşturulan ekoturizm alanlarının sayısı, Eylül-2024 tarihi itibariyle 107’ye ulaşırken, 12. Kalkınma Planı sonunda bu sayının 200’e çıkarılması hedefleniyor.

DOĞASEVERLER SUUÇTU PARKURUNU ‘CEPTEN’ KEŞFEDİYOR

Vatandaşların bu alanlardan daha iyi faydalanabilmesi ve buralara yönelik daha detaylı bilgi alabilmeleri için devreye alınan mobil uygulama içine, ‘Suuçtu Ekoturizm Alanı, Doğa Yürüyüş Yolu ve Bisiklet Parkuru’ da dahil edildi.

Doğal dokuya zarar vermeden oluşturularak, Haziran-2022 tarihinde hizmete açılan rota, ziyaretçilerine tabiat içinde konaklama, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkânı veriyor. Yöre halkına ekonomik katkıda sağlayan mobil uygulama içindeki rotada ekoturistler için yapılabilecek aktiviteler, anlık hava durumu ve yol tarifleri gibi bilgiler sunuluyor.

ROTALARIN AVANTAJLARI ARTIK BİR ‘TIK’ UZAKLIKTA

Ormandaki asli ağaç ve bitki türlerinin tanıtımının yapıldığı rota, gerek peyzaj potansiyelleri, flora-fauona-vejetasyon, biyolojik çeşitlilik konusunda gerekse de şehir dışından gelecekler için ulaşım ağının kolaylığı nedeniyle avantaj sağlıyor. Suuçtu Ekoturizm Alanı macera ve koşu parkuru, 4.207 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, restoran, kır lokantası, piknik üniteleri, manzara seyir terası ve otopark gibi özelliklerinin yanı sıra, fotoğrafçılık, yürüyüş, doğa turizmi, macera alanı, doğa sporları, dağ bisikleti, bilimsel tur ve spor etkinlikleri için aktivite alanları barındırıyor.  

SUUÇTU’NUN GÖZDEN KAÇAN YÜZÜ PARLIYOR

Etrafını saran kayın ağaçları, yeşil bitki örtüsü ve 38 metreden dökülen suyu ile dört mevsim seyrine doyum olmayan bir görüntü oluşturan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’nın devamında yer alan gözden kaçan yüzü, aktif ve güvenli ekoturizm alanıyla her geçen gün cazibesini arttırıyor.

2024 yılında 32 bin 400 aracın giriş yaptığı Suuçtu Şelalesi’ni 130 bin kişi ziyaret ederken, Suuçtu’nun kardeşi sayılan ekoturizm alanın yıldızı, mobil uygulama, kamp ve ekofotosafari gibi çeşitli etkinlikler sayesinde parladı.

Ekoturistler, her mevsim ziyaretçilerine alternatif turizm fırsatı sunan rotaya ilişkin detaylı bilgilere ‘Benim Ormanım’ mobil uygulaması üzerinden ulaşabilecek.

Kirmasti Kervan