
AK Parti Bursa yönetiminde görev alan Mustafakemalpaşalı genç siyasetçi Yiğit Alp Yıldırım, koordinatörlüğünü yaptığı İznik’te geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai don sebebiyle büyük zarar gören tarımsal üretim bölgelerine devlet desteğinin uzanmasına öncülük etti.
Yıldırım’ın, etkin saha çalışmalarını yürüttüğü İznik’e devlet yetkilileri tarafından çıkartma yapılırken, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen de zarar gören bahçelerde incelemelerde bulundu. Çiftçilerle görüşen Bakan Yardımcısı Gümen’e Bursa Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Milletvekilleri Muhammed Müfit Aydın ve Ayhan Salman, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İznik Koordinatörü Yiğit Alp Yıldırım da eşlik etti.
Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Yıldırım, tarımsal üretimin bölgede büyük önem taşıdığını vurgularken, Gümen’in İznik’i ziyaret ederek birebir üreticilerle görüşmesi ve yerinde tespitlerde bulunmasının, devletin bu meseleye ne denli önem verdiğinin açık göstergesi olduğunu söyledi.

‘ÜRETİCİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ’
Yıldırım, devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu belirterek; “Don olayının hemen ardından hem Meteoroloji hem de tarım müdürlüklerimiz sahaya indi. TARSİM ekipleri sigortalı alanlarda gerekli çalışmaları sürdürüyor. Hasarın net boyutu 1 hafta içerisinde ortaya çıkacak. Biz de AK Parti teşkilatları olarak süreci yakından takip ediyoruz. Üreticimiz yalnız değil, zarar gören her bir çiftçimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Yıldırım, sürecin her aşamasında üreticilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirterek; “İznik’teki her bir üreticimizin sorununu Ankara’ya taşıyacağız. Bu zorlu süreçte devlet-millet el birliğiyle hareket ederek yaraları birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

‘ZARARLAR KARŞILANACAK’
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ise açıklamasında; “Bazı bölgelerde hasar oranı yüzde 10 seviyelerinde olurken, bazı alanlarda ne yazık ki yüzde 100’e varan kayıplar söz konusu. TARSİM kapsamında poliçesi olan üreticilerimizin zararları 20 gün içerisinde ödenecek. Poliçesi olmayan üreticilerimiz için de ÇKS kayıtları üzerinden destek planlaması yürütülüyor. İznik’te 63 dekar alan doğrudan etkilenmiş durumda. Tespiti yapılmayan alanlar için üreticilerimizin bir an önce başvuruda bulunmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.
‘DEVLETİMİZİN TÜM İMKANLARIYLA SAHADAYIZ’
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da yaptığı değerlendirmede; “Her bir çiftçimizin derdi bizim derdimiz, mücadelesi bizim mücadelemiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimizin tüm imkânlarıyla yanlarında olacağız. El birliğiyle bu zararı telafi edecek, toprağımızı yeniden bereketle buluşturacağız inşallah” dedi.