uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

09.01.2024 14:28
A+
A-

16 Ocak 1961’de gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen 212 Sayılı yasa yürürlüğe girmişti.

Her yıl 10 Ocak tarihini Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutluyoruz. Günümüzde televizyon ve dijital ortamı da hesaba katarsak medya çalışanlarını gazeteciler olarak dar kapsamda düşünmemek gerekir. Medya alanında çalışan herkesin bu güzel günü kutku olsun.

RECEP, ŞABAN VE RAMAZAN, MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR

Önümüzdeki 12 Ocak 2024 Cuma günü, mübarek üç ayların ilki olan Recep-i Şerifin birinci günüdür. Recep ayının ilk cuma gecesine Regaip Gecesi denir. 11 Ocak Perşembe’yi, 12 Ocak Cuma’ya bağlayan gece, Regaip gecesidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Mevla’m dolu dolu yaşamayı nasip eylesin âmin.

Üç aylar, hicri kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Mübarek üç aylar, rahmet dalgalarının coştuğu, manevi huzurun kalplere indiği, ilahi rahmetin taştığı aylardır. Bu aylar girince, müminlerin kalplerini manevi bir hava kaplar, ruhları şenlenir. Bu mübarek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler vardır ki, Allah Teâlâ’nın rahmeti bu gecelerde müminler üzerine adeta yağmur gibi yağar. Üç aylar girdiği zaman, Efendimiz (SAV) şöyle dua ederdi;

“Allahümme barik lena fi Recebe ve Şaban ve belliğna Ramadan.” Yani; “Ey Allah’ım; Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana kavuştur.” (Taberani/el-Evsat-3939)

OCAK, ŞUBAT, MART MAHALLİ SEÇİM AYLARI BAŞLADI

Hayatımız, ömrümüz hep seçimle geçiyor. İş, eş, meslek, ev, sent, araba, yiyecek, içecek, giyecek için en iyisini, en güzelini, en hesaplı olanını seçmek ve almak için eşe-dosta, çevreye, işin uzmanına soruyoruz da, vatandaşlık görevimizin en önemli sorumluluklarından biri olan yöneticimizi seçerken ehline müracaat etmeyecek miyiz?

Vatandaşlık görevlerimizin içinde en önemlisi seçme ve seçilme sorumluluğumuzdur.

Sonradan; “Oyyy anam oyy!” dememek için, oylarımızı kullanırken hangi kriterlere uyacağımızı çok iyi bilmemiz gerekmiyor mu? Sözünde durmayanı, yalanı meslek edineni, koltuğa yapışıp kalanı, ikiyüzlüleri, söz taşıyanları, arabozucuları, servaşları, cimrileri, bencilleri, şahsi menfaatini düşünenleri, aşık suratlıları, çok konuşup az iş yapanları, kumarcıları, vefasızları, kul hakkı yiyenleri, istişare yapmayanları, hizmet etmeye sevdalı olmayanları yönetici olarak seçmeyelim.

Allah (cc), emanetleri; emin, ehil, liyakat sahibi kişilere vermenizi size emrediyor. (Nisa/58)

Sevgili Peygamber Efendimiz; “İnsanlar idarecilerinin dini üzeredir! İşler, görevler, makamlar ehliyetsiz, liyakatsiz, yalancı ve hain kişilere verildiğinde kıyameti (kavga, kaos, fitne, zulüm, ihanet vs.) bekleyiniz” hadis-i şerifine göre, dünya ve ahirette barış, huzur içinde yaşamanın yolunun idarecilerimizi ehil, emin ve sadık kişilerden seçmemizle mümkün olacağını ne zaman idrak edeceğiz?

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 yerel seçimleri için seçim takvimini başlattı ve seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar bilgilerini muhtarlıklarda asılı olan listelerden kontrol edebilecek.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY’A TEŞEKKÜRLER

Bu yıl 750. Hazreti Mevlana Şeb-i Aruz etkinliklerine katılamadım ama Sayın Başkan Altay, şahsıma Hz. Mevlana, Konya, Müzeler, Kırklara Karışan Mevlâna, Konya Gezi Rehberi olmak üzere 9 adet kitap, broşür, harita göndermiş. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve şahsında mesai arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Osmanlı’nın başkenti Bursa’dan, Selçuklu’nun başkenti ve Hz. Mevlana diyarı Konya’ya, selam, sevgi ve dualarımla.

Yazarın Diğer Yazıları
Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.