Bursa’da bitkisel üretimin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulan 11 adet alt projeye destek çıktı.
Aralarında ay çiçeği, siyah incir, ıhlamur, çeltik ve çerezlik gibi mahsullerin bulunduğu projelere 847 bin TL ödenek tahsis edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’nden (TAKEP) Bursalı üreticiler destek almaya hak kazandı.
Bursa’da, tarım arazilerinin daha etkin kullanılması, ekilmeyen ve nadasa ayrılan alanlar ile işlemeli tarıma uygun olmayan bölgelerin öncelikli olmak üzere, uygun tarımsal üretim yöntemlerinin kullanılarak bitkisel üretimin artırılması amacıyla hazırlanan projeler, Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunuldu.
Buna göre; Mavi Yaz Orhaneli’nde, İlmek İlmek İncir İlek Fidanı, Bi Ihlamur Demle, Çörekotu Ekim Alanlarının Verimlileştirilmesi, Gel Berry Yar Gel Berry, Maviyemişle Kazanacağız, Damla Damla Çeltik, Bursa-Karacabey Siyah İncir Yaygınlaştırılması, Çerezlik Kabak, Ayçiçeği Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Kuru Fasulye projeleri kabul edildi.
YÜZDE 75’İNİ BAKANLIK KARŞILAYACAK
Bursa’da 363 üreticiye verilecek olan bu destek ile 2468 dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştirilecek. Toplam bütçesi 1.059.246 TL olan bu projelere Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 847.397 TL ödenek tahsis edildi.
Projeler, 2022-2023 üretim sezonu içerisinde %75 Bakanlık katkılı olarak uygulamaya başlanacak.
Konu İle ilgili açıklama yapan Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül; “Ülkemizde ve dünyada girdi fiyatlarının arttığı bir dönemde çiftçimizin yükünü hafifletmek için Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz 17 projeden 11’i kabul edilmiştir. Önümüzdeki günlerde projeleri uygulamaya başlayacağız. Bu tür projelerimiz her yıl artarak devam edecektir. Bursalı çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.