uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3182
EURO
35,1213
ALTIN
2.298,63
BIST
9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

 6 AY 6 BİN KM ŞARTI

 6 AY 6 BİN KM ŞARTI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



17.08.2022 07:05 | Son Güncellenme: 16.08.2022 16:06
A+
A-

İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı uygulamayı 6 ay uzatabilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada düzenlemenin ikinci el araç fiyatlarındaki artışın önüne geçmek üzere başlatıldığı ifade edilerek; “ Yaşanan arz ve talep dengesizlikleri aşırı ve adil olmayan fiyat artışlarına ve stokçuluk faaliyetlerine neden olabilmektedir. Bu faaliyetlerin engellenmesine yönelik kamuoyu beklentilerinin karşılanmasını teminen (yönetmelikte) değişiklik yapılmaktadır” denildi.

Düzenleme ile ikinci el araç satıcısı kuruluşların, tedarik zinciri sorunlarından dolayı talepten az aracın arz edildiği yeni araç piyasasından araç alarak satışa çıkarmaları zorlaşacak. Her ne kadar yükselen kur, yüksek ÖTV ve taşıt kredi faizlerinde son dönemde görülen yükseliş satışlar üzerinde düşürücü etki yaratıyorsa da otomotiv distribütörleri kısa bir süre önce tedarik zinciri aksamaları nedeniyle yeni araç bulmanın zor olduğuna ve yeni araç bulma sorununun ancak kademeli olarak ortadan kalkacağını ifade ediyorlardı.

1 TEMMUZ 2023 TARİHİNE KADAR GEÇERLİ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişikler yapan Ticaret Bakanlığı yönetmeliğiyle söz konusu yönetmeliğe ‘pazarlama ve satış kısıtlaması’ başlıklı geçici bir madde eklendi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Maddeye göre, ikinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6,000 kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak. Ticaret Bakanlığı bu süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

Maddenin yürürlüğe girdiği bugün itibarıyla daha önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtları, 15 Eylül’e kadar pazarlanması veya satılması halinde uygulamadan muaf olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.