Mustafakemalpaşa’da her yıl yüzlerce yeni öğrenciye ev sahipliği yapan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurdu ihtiyacı artıyor.
İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım ve Tohumculuk Teknolojisi bölümlerine sahip MYO’da yeni bölümler açılması gündem gelirken, bu doğrultuda KYK yurdu açığının da kapatılması isteniyor.
Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz yönetiminde, bünyesinde 5 bölüm ve 6 program bulunan ve kontenjanlarının her yıl %100 dolduğu MYO’da yeni bölümler açılması için KYK yurduna ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.
Mustafakemalpaşa’da siyasiler ve idareciler ilgili yurt için bakanlıklar ile temasa geçmeye başlarken, konu hakkında detaylı ön çalışmaları hızlandırdı.
Bu doğrultuda çalışmalar olumlu sonuç verir ve KYK yurdu açılırsa ileriki yıllarda Mustafakemalpaşa’da 4 yıllık fakülte görmek mümkün olacak. Mustafakemalpaşa’nın 4 yıllık üniversite fakültesi olan nadir ilçelerden birisi olması durumunda, şehirde öğrenci yoğunluğu ile birlikte sosyal hareketlilik gerçekleşecek, hem esnafın hem de vatandaşın yüzü gülecek.